Πάντα είναι καλό να κοιτάς μπροστά αλλά μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο όταν αυτό που άφησες πίσω συνεχίζει να σε πληγώνει… Στον ΒΑΟ αν και συνεχίζουν κανονικά τη προετοιμασία για τον αγώνα με τα Ιωάννινα προβληματίζονται ακόμη έντονα από τη διαιτησία που είχαν στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Λάρισας μερικές μέρες πριν.

Στη παρακάτω ανακοίνωση η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης αναφέρεται αναλυτικά στα όσα αρνητικά τους απασχόλησαν στο συγκεκριμένο και όχι μόνο παιχνίδι.

«Αισθανόμαστε δυστυχώς την ανάγκη να κοινοποιήσουμε τα εντονότατα παράπονά μας όσον αφορά τη διαιτησία των κ.κ. Καρακατσανίδη και Ελευθεριάδη στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας , της Κυριακής 9/12/2012 με αντίπαλο το Φοίνικα Λάρισας που έληξε με σκορ 67-65 υπέρ της ομάδας του Φοίνικα. Οι διαμαρτυρίες μας έχουν να κάνουν με δύο πεντακάθαρα φάουλ που δε μας δόθηκαν στα 2 τελευταία λεπτά του αγώνα. Το πρώτο σε προσπάθεια του Χολέβα για lay up με το σκορ 60-61 υπέρ μας και το δεύτερο σε σουτ 3 πόντων του Ματζούνη 3”  πριν τη λήξη του αγώνα με το σκορ 67-65 υπέρ του Φοίνικα.

Απορούμε ακόμα γιατί οι διαιτητές δε μας έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας όπως ο Φοίνικας Λάρισας . Αισθανόμαστε ότι οι διαιτητές του αγώνα δε μας σεβάστηκαν και αν μη τι άλλο ο σεβασμός είναι κάτι που απαιτούμε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Ο δεύτερος προβληματισμός μας έχει να κάνει με τους ορισμούς των διαιτητών και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει 4 εκτός έδρας αγώνες (Αριδαία – Τιτάνες Παλαμά – Ηρακλής Κοζάνης – Φοίνικας Λάρισας) και στα 3 από αυτά διαιτητής ήταν ο κ. Ελευθεριάδης… ενώ σε 2 από αυτά ο κ. Καρακατσανίδης…

Παράπονα είχαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια που μας διατήτευσαν αλλά προτιμήσαμε να μην τα εκφράσουμε δημόσια».