«Αλλοίωση αποτελέσματος με τελευταίο σφύριγμα»

Το ντέρμπι της Κοζάνης δεν έχει ξεχαστεί καθώς οι Διόσκουροι με ανακοίνωσή τους αναφέρονται στο τελευταίο σφύριγμα του αγώνα (σ.σ. με τον Ηρακλή) το οποίο αλλοίωσε το αποτέλεσμα.
Παράλληλα, ευχαριστούν οι Κοζανίτες ευχαριστούν τον κόσμο για τη μοναδική παρουσία του, ενώ συγχαίρουν τον συμπολίτη Ηρακλή για τη νίκη.

Αναλυτικά:

«Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ, θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει θερμά το φίλαθλο κοινό της Κοζάνης τόσο για τη μοναδική παρουσία του, όσο για το «ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ», «ΖΕΣΤΟ» και «ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ» χειροκρότημά του υπέρ της ομάδος μας, στο τέλος του τοπικού ντέρμπι κορυφής και παρά την ήττα μας.

Πιστοί στον Τοπικό χαρακτήρα που δίνουμε κάθε χρονιά στο ρόστερ της ομάδας μας επιβεβαιώνουμε ότι, προτεραιότητά μας είναι η ανάδειξη των Τοπικών αθλητών και προπονητών, οι οποίοι διαθέτουν αστείρευτο ταλέντο και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους (οικογένεια, φίλους και γνωστούς), ανεξάρτητα από την Κατηγορία και τη θέση της.
Σίγουρα κανένας αθλητής των δύο Σωματείων δεν γεννήθηκε σαν ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΣ Κοζάνης ή Ηρακλής Κοζάνης. Τα κίνητρα όμως αυτών που αγωνίζονται για την πόλη τους, τους ανθρώπους τους και τη δόξα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτούς που αγωνίζονται για τη μεταγραφή, την επιβεβαίωση ή τις οικονομικές απολαβές και ο καθένας τους χαίρεται και πανηγυρίζει ή κλαίει και “χτυπιέται” για τους δικούς του λόγους.

Αφού συγχαρούμε τον Ηρακλή Α.Σ. για τη νίκη αλλά και την προσπάθεια των αθλητών του κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα θέλαμε να τονίσουμε την αψυχολόγητη έμπνευση της β΄ Διαιτητού, η οποία θεώρησε το επιθετικό φάουλ του αθλητή του Ηρακλή ως αμυντικό του δικού μας αθλητή, 1”08” πριν τη λήξη του αγώνα, με ισόπαλο σκορ και μάλιστα μέσα στη ρακέτα του αντιπάλου. Τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα την κρίνουμε ως πολύ καλή για 39’58”, με τα όποια φυσιολογικά, ανεκτά και εκατέρωθεν λάθη μπορούν να γίνουν σε έναν αγώνα. Θεωρούμε όμως αλλοίωση αποτελέσματος το τελευταίο και καθοριστικό σφύριγμα το οποίο δεν έκρινε μόνο το ντέρμπι κορυφής, αλλά σίγουρα θα επηρεάσει την τελική κατάταξη και φυσικά την άνοδο. Απ΄ την πλευρά μας, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες και μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε επίπεδο.

Τέλος, καταδικάζουμε τις υπερβολικές αντιδράσεις κάποιων αθλητών μας μετά το τέλος του αγώνα (για τις οποίες η Διοίκηση ήδη έχει επιληφθεί) και οι οποίες οφείλονται στο αίσθημα αδικίας που προκάλεσε το τελευταίο σφύριγμα. Καταδικάζουμε όμως και τις προκλητικές χειρονομίες και αντεγκλήσεις των αντιπάλων με τους φιλάθλους όταν σύσσωμη η κερκίδα, αναγνωρίζοντας τον ηθικό νικητή του αγώνα και εντελώς αυθόρμητα, γιουχάρισε στο τέλος τον Ηρακλή και καταχειροκρότησε τους ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, κοιτάμε μπροστά και τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ζητάμε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του κόσμου της πόλης μας και όχι μόνο.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΤΣΙΡΕΚΑΣ».