Αλ. Καρατζάς: «Η διαμορφωμένη κατάσταση μας υποχρεώνει να κινηθούμε πιο χαμηλά στο μπάτζετ»

Συνταγή επιτυχίας που κερδίζει, δεν αλλάζει, λένε κι αυτό το… δόγμα ακολούθησαν στη ΦΕΑ, ανανεώνοντας με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες τη συνεργασία τους με τον Αλέξη Καρατζά για ακόμη μία αγωνιστική σεζόν. Τον προπονητή που άλλαξε τα πάντα πριν για την ομάδα, παίρνοντάς την από τη Β’ ΕΣΚΑ στη Β’ εθνική. Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν ήταν και από τις πιο… νορμάλ, αφού ο αόρατος αντίπαλος που λέγεται «Covid 19» έφερε τα πάνω κάτω σε όλα τα ομαδικά αθλήματα ανά τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα. Και η νέα θα είναι εντελώς διαφορετική, όπως αποκαλύπτει ο Αλέξης Καρατζάς, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο facebook. «Θα είναι μια μεταβατική σεζόν και χρειάζεται κατανόηση από όλους ότι θα χρειαστεί καιρός να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν», σχολίασε και ανέλυσε το σκεπτικό του για τη νέα περίοδο.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που σε έχει κερδίσει και παραμένεις πιστός στρατιώτης της ΦΕΑ;
«Η ομάδα αυτή είναι οικογένειά μου. Έχω σχέσεις ζωής με τους ανθρώπους της και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τις κατηγορίες θα είναι πάντα στη καρδιά μου ως το δεύτερο μου σπίτι. Σε μια τέτοια δύσκολη για όλους χρόνια συγκυρία το μόνο που ζητάμε όσοι εμπλεκόμαστε στο χώρο είναι να βρεθούμε ξανά μέσα στο γήπεδο και τίποτα άλλο».

Από Β’ ΕΣΚΑ- Β’ εθνική, ποιος είναι ο επόμενος στόχος που θέτει ο Αλέξης Καρατζάς και η διοίκηση στη συλλόγου;
«Τι άλλο στόχο να έχουμε πέρα από το να ανοίξει το μπάσκετ ξανά σε όλες τις βαθμίδες του; Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος. Να ξαναζήσουμε στιγμές μέσα στο γήπεδο και να αφήσουμε πίσω μας όλο αυτό το κακό διάστημα «βουτηγμένο» στο φόβο, την απομόνωση και την κατάθλιψη. Θα είναι μια μεταβατική σεζόν και χρειάζεται κατανόηση από όλους ότι θα χρειαστεί καιρός να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν».

Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά με λίγες αγωνιστικές παραστάσεις, πόσο αλλάζει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας και σε ποια σημεία εντοπίζεις ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης;
«Δυστυχώς αφήσαμε κάτι στη αρχή, ούτε καν στη μέση, την περασμένη σεζόν. Είχε δημιουργηθεί μια ομάδα που έδειχνε ότι θα πάει καλά, είχαμε βρει γρήγορα «χημεία» και ρόλους, είχαμε κάνει μεγάλες νίκες και όλα έδειχναν ότι στην πρώτη μας σεζόν στη Β’ εθνική θα αφήναμε μια ωραία εικόνα στο γήπεδο. Φυσικά δε ξέρεις πώς θα εξελισσόταν η σεζόν, αλλά οι ενδείξεις ήταν πολύ θετικές. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι η ομάδα αυτή δεν θα μείνει ίδια τη νέα σεζόν, καθώς λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε πιο χαμηλά σε μπάτζετ από ότι ήδη ήμασταν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές κάτι το οποίο προσωπικά δεν θα ήθελα. Όμως είναι υποχρέωση μου να προσαρμόσουν όλοι στις συνθήκες που έχουν προκύψει γενικά στο χώρο του αθλητισμού και πιστεύω ότι με την βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις συμφωνίες μας στο ακέραιο με όλα τα παιδιά που θα στελεχώσουν τη ΦΕΑ τη νέα σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα να μας αρέσει, να περνάμε καλά με στόχο βασικό να την τελειώσουμε μέσα στο παρκέ. Χωρίς σχέδια και στόχους. Απλά να κάνουμε αυτό που μας αρέσει με πλάνο και κανόνες. Και όπου βγει».

Σε προσωπικό επίπεδο, ποιες είναι οι βλέψεις σου και που θες να φτάσεις εσύ ως Αλέξης Καρατζάς;
«Είμαι πολύ της άποψης ότι ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Προσωπικά δεν κάνω σχέδια. Μου αρέσει να ζω το τώρα και να ακολουθώ το ένστικτό μου. Γενικά στη ζωή μου, αλλά και προπονητικά πάντα αυτό έκανα. Ας μπούμε με το καλό στο γήπεδο, ας ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε και μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα. Το σίγουρο είναι ότι μου αρέσει να κοιτάω πάντα μπροστά…».