Ανακοίνωση-καταπέλτης κατά της Ομοσπονδίας

Μετά το μπαράζ του…καύσωνα έχουμε και συνέχεια. Ο αγώνας με έπαθλο τη παραμονή μπορεί να τελείωσε με νικητή τους Τιτάνες αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις οι οποίες συνεχίζονται από πλευράς της τυπικά γηπεδούχου Κρύας Βρύσης η οποία εξέδωσε μια μακροσκελής και “καυστική” ανακοίνωση κατά της ομοσπονδίας.
Άλλωστε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα οι παράγοντες και οι παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου διαμαρτύρονταν (όχι άδικα) για όσα χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν και οι δύο(πλευρές) μέσα στο καλοκαίρι μετά τη ξαφνική απόφαση της ΕΟΚγια μπαράζ εν μέσω…διακοπών.Η ανακοίνωση:

«Μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν όσον αναφορά την απόφαση διεξαγωγής του αγώνα κατάταξης ανάμεσα στην ομάδα μας Γ.Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ και ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ για το ποια ομάδα θα παραμείνει στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ και ποια θα υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα από τους δύο ομίλους του Βορρά, νιώθουμε την ανάγκη να σας εκφράσουμε την απογοήτευση και την αγανάκτηση μας ταυτόχρονα, για τους πρόχειρους χειρισμούς εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και την απαξίωση της με τις ενέργειές της, έναντι των δύο ομάδων μετά τα παρακάτω γεγονότα που θα σας περιγράψουμε.Με την επιστολή μας 1/6/2011 που αποστείλαμε προς την Ομοσπονδίας εκφράζοντας τους λόγους που κατά την γνώμη μας δεν έπρεπε να γίνει ο αγώνας κατάταξης ανάμεσα στην ομάδα μας Γ.Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και τους ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ λόγο αποχώρησης της ομάδας ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ από το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ την περίοδο 2010 – 2011 χωρίς να αγωνιστεί και συνεπώς τον υποβιβασμό της απευθείας στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Πραγματικά μας απαντήσατε με δικό σας έγγραφο (υπ. αριθ. 61/7-6-2011 απόφαση της Ε.Ε.) ότι δεν υφίσταται λόγος διεξαγωγής του αγώνα κατάταξης και συνεπώς παραμένουν και οι δύο ομάδες (Γ.Α.Σ. Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡ.ΒΡ. & ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ) στην Γ΄΄ ΕΘΝΙΚΗ.

Κατόπιν στις 14/6/2011 πραγματοποιήσατε την κλήρωση για την κατανομή των ομάδων της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. στους δύο ομίλους του Βορρά όπου και ανακοινώθηκε ο αριθμός και οι ομάδες που θ΄ απαρτίζουν τον κάθε όμιλο μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και οι ομάδες του Γ.Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ & οι ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ.

Μετά την παρέλευση αρκετών ημερών στις 28 Ιουνίου 2011 με έκπληξη παραλάβαμε με φαξ το έγγραφο της Ε.Ο.Κ. (Αρ. Πρωτ. 2623/ 28-6-2011) το οποίο αναφέρει ότι δεν επικυρώνει την υπ. αριθ. 61/7-6-2011 απόφαση της Ε.Ε. και αποφασίζει την διεξαγωγή του αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν της 8η θέση στους δύο ομίλους του Βορρά της Γ΄ Εθνικής, και ορίζει την διεξαγωγή του αγώνα κατάταξης στις 9 Ιουλίου ανάμεσα στον Γ.Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ & ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ, ενώ με το έγγραφο (Αριθ. Πρωτ. 2686/ 5-7-2011) ορίζει ως γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα το ΕΑΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΥΛΗΣ με ώρα διεξαγωγής 18:30 μ.μ.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της αλλαγής της απόφασης των αρμοδίων της ομοσπονδίας, ακόμα και εάν επικαλούνται οποιαδήποτε άρθρα ή παραγράφους, χωρίς να λάβουν υπόψη μία σειρά σοβαρών αντικειμενικών προβλημάτων που θα προέκυπταν με την διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα. Πότε επιτέλους κύριοι της ομοσπονδίας θ΄ αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι για τα λάθη και τις παραλείψεις τους, που θέλουν κατά τα άλλα να διοικούν το Ελληνικό Μπάσκετ ;

Η απόφαση διεξαγωγής ενός τόσο σημαντικού αγώνα για τις δύο ομάδες 1,5 μήνα περίπου μετά τις τελευταίες επίσημες δραστηριότητες τους (22/5/2011 διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος), η μεσολάβηση της αλληλογραφίας με την ομοσπονδία που δήλωνε κατηγορηματικά την μη διεξαγωγή του αγώνα κατάταξης και την παραμονή των δύο ομάδων και του χρόνου στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ, η έναρξη του προγραμματισμού των δυο ομάδων για την νέα αγωνιστική χρονιά και συνεπώς την διαμόρφωση διαφορετικών αγωνιστικών δεδομένων στις δύο ομάδες, από αυτά που ίσχυαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο για την οποία δόθηκε ο αγώνας κατάταξης, η πέρα για πέρα καταστρατήγηση των αθλητικών κανονισμών με την διεξαγωγή ενός αγώνα εκτός αγωνιστικής περιόδου με καιρικές συνθήκες (35ο C) που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των αθλητών κυρίως, αλλά και των παραγόντων των δύο ομάδων, την αλλαγή της αγωνιστικής δύναμης των δύο ομάδων λόγο αποχώρησης αθλητών τους και παύσης των αθλητικών δραστηριοτήτων τους είναι στοιχεία που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ομοσπονδία.

Και ερχόμαστε πλέον στην ημέρα και στο γήπεδο όπου ορίστηκε να διεξαχθεί ο αγώνας.

Διεξήχθη στο ποιο ακατάλληλο κλειστό γυμναστήριο (να σημειώσουμε ότι έχουμε στα χέρια μας έγγραφο της διοίκησης του Ε.Α.Κ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΗΣ που αναγράφει ότι το κλειστό γυμναστήριο θα παραμείνει κλειστό από τη ΤΕΤΑΡΤΗ 22/06/2011) με προβλήματα στο δάπεδο του αγωνιστικού χώρου και το σημαντικότερο με πρόβλημα στο ηλεκτρονικό πίνακα ο οποίος και δεν λειτούργησε σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα κατάταξης.

Κατά την διάρκεια του αγώνα μάλιστα πληροφορηθήκαμε τόσο από τους διαιτητές όσο και από την γραμματεία του αγώνα ότι τα προβλήματα αυτά για το συγκεκριμένο γήπεδο είναι εν γνώση της ομοσπονδίας εδώ και πάρα πολύ καιρό λόγο διεξαγωγής στο γήπεδο αυτό αγώνων Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της ομάδας ΜΑΚΑΜΠΙ Θεσ/νίκης κατά την περίοδο 2010 – 2011.

Άλλωστε τις πραγματικές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα περιγράφουν με χαρακτηριστικό τρόπο στις παρατηρήσεις τους στο Φ.Α. οι διαιτητές του αγώνα.

“Ο αγώνας μετά το πρώτο 5λεπτο διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Έσβησε ο φωτεινός πίνακας και δεν μπόρεσε να επισκευαστεί. Ευτυχώς στις συσκευές των 24΄΄ υπήρχε και ένδειξη χρόνου του αγώνα. Όμως και αυτά σβήνανε συνεχώς. Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε συνεχείς διακοπές και να προσπαθούμε Γραμματεία και εμείς να διορθώνουμε τα χρονόμετρα, και να ενημερώνουμε τις ομάδες για τρέχον σκορ, χρόνο 24΄΄, ατομικά και ομαδικά φάουλ “.

Μάρτυρες ήμασταν, όπως και όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο στο γεγονός ότι σε δύο διακοπές του βοηθητικού χρονομέτρου των 24΄΄ μέχρι να το αντιληφθούν γραμματεία και διαιτητές, ο αγώνας διεξάγονταν κανονικά για αρκετά δευτερόλεπτα και μάλιστα σε μία από αυτές επυτεύχθει και καλάθι από την αντίπαλο ομάδα το οποίο και μέτρησε! (Για την εικόνα των ηλεκτρονικών πινάκων σας επισυνάπτουμε και σχετική φωτογραφία). Εάν όλ΄ αυτά είναι συνθήκες για την διεξαγωγή αγώνα κατάταξης και δεν είναι αλλοίωση αγώνα καλαθοσφαίρισης με βάση τους κανονισμούς, σας αφήνουμε στην κρίση των φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα !

Παρ΄ όλ΄ αυτά τα γεγονότα, για έναν τόσο σημαντικό αγώνα, η ομοσπονδία έκρινε ότι πρέπει να διεξαχθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, στοιχείο που υποδηλώνει την απαξίωση των δύο ομάδων εκ μέρους της ομοσπονδίας αλλά και την δέουσα σημασία που είχε γι΄ αυτήν ο αγώνας αυτός.

Κύριοι της ομοσπονδίας
Εάν όλ΄ αυτά τα γεγονότα θεωρείται ότι προάγουν και δεν προσβάλουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, εμείς θα διαφοροποιηθούμε από εσάς και θα συνεχίσουμε μέσα από το σωματείο μας, σε όποια κατηγορία και αν αγωνιζόμαστε, να διδάσκουμε στους αθλητές μας το σωστό μπάσκετ με βάση τους κανονισμούς, την ευγενή άμιλλα, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.

Το σίγουρο για εμάς είναι ότι μετά τα όσα γεγονότα συνέβησαν στο σωματείο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποκορύφωμα την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα κατάταξης εκφράζουμε την επιφύλαξή μας στα πρόσωπα των αρμοδίων της διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής για την περίοδο 2010 – 2011.

Μάρτυρες μας σε όλα τα παραπάνω είναι οι 100 περίπου ηρωικοί φίλαθλοι και παράγοντες του μπάσκετ που βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν αγώνα καλαθοσφαίρισης και όχι αγώνα παρωδία.

Για μας οι τελευταίες αυτές ημέρες αποτελούν μια μαύρη παρένθεση στο σπουδαίο άθλημα της καλαθοσφαίρισης που έχει τιμήσει τόσες πολλές φορές τα χρώματα της πατρίδος μας αλλά δυστυχώς μία μικρή μερίδα παραγόντων που διοικούν το Ελληνικό Μπάσκετ από διάφορες θέσεις το αμαυρώνουν ορισμένες φορές.

Με τιμή
ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του Γ.Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ|
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΤΖΙΔΗΣ»