Αναστασόπουλος: «Θέληση, αποφασιστικότητα και πίστη»

Ο Αργοναύτης Τριγλίας έκανε την έκπληξη στην Α’ ΕΣΚΑ ανδρών βάζοντας φρένο στον φορμαρισμένο Τυφώνα κι έτσι κατάφερε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Ο προπονητής του συλλόγου της Ραφήνας, Γιάννης Αναστασόπουλος, ο οποίος ανέλαβε μεσούσης της περιόδου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τη σημαντική νίκη της ομάδας του αλλά και για τον στόχο της παραμονής που έχει πολλά εμπόδια, καθώς δεν  κρίνονται όλα από αυτόν και τους παίκτες του.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί του Τυφώνα:
“Περιμέναμε τη νίκη γι αυτό άλλωστε προετοιμαζόμαστε μέσα στην εβδομάδα. Σε κάθε παιχνίδι κατεβαίνουμε για να το χτυπήσουμε. Ήταν μία νίκη που ήρθε δύσκολα. Μέχρι τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ο αγώνας ήταν ντέρμπι. Γνωρίζουμε ότι έχουμε λίγες νίκες κι αυτό μας δημιουργούσε πρόβλημα στη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, όμως αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έδειξαν θέληση, αποφασιστικότητα και πίστη στις δυνατότητες τους κερδίζοντας έναν αντίπαλο που είναι σε θέση υπεροχής απέναντι μας”.

Για την συνεργασία του με τον Αργοναύτη Τριγλίας:
“Ο Αργοναύτης είναι ένα σωματείο που έχει αξία στο αθηναϊκό μπάσκετ. Το σέβονται οι άνθρωποι του χώρου και τα τελευταία χρόνια έχει αξιοπρόσεκτη πορεία τόσο στη Γ’ εθνική όσο και στην Α’ ΕΣΚΑ. Με αυτά τα δεδομένα η πρόταση που μου έγινε με τιμάει και την αποδέχτηκα με ευχαρίστηση. Το σωματείο βρίσκεται σε μία αγωνιστική καμπή που δεν είναι ευχάριστο, όμως ευελπιστούμε ότι με τις προσπάθειες όλων θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την αρνητική πορεία που έχει μέχρι τώρα”.

Για το στόχο της παραμονής κι αν είναι εφικτός πλέον:
“Καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές και να κοιτάμε τα πράγματα κατάματα. Αυτή τη στιγμή δεν εξαρτόμαστε μόνο από εμάς. Το μέλλον μας κρίνεται από το πόσες αθηναϊκές ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Γ’ εθνική αλλά και τα αποτελέσματα των ομάδων που βρίσκονται από πάνω μας. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε κι αυτό είναι να κυνηγήσουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε”.