Αντετοκούμπο: «Το θέμα είναι ότι το διασκέδαζουμε»

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας μετά την επιλογή του στο Νο. 15 του ντραφτ στο ΝΒΑ και όχι άδικα. Στο Ταλίν ο ταλαντούχος φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς (πλέον) φροντίζει να επιβεβαιώνει το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, οδηγώντας την Εθνική Νέων από νίκη σε νίκη. Σήμερα είναι η σειρά του Μαυροβουνίου και ο Γιάννης Αντετοκούμπο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας τόσο για το συγκεκριμένο ματς, όσο και για τη χθεσινή νίκη επί της Κροατίας…

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

«Η νίκη επί της Κροατίας ήταν πολύ σημαντική, γιατί ήταν μια νίκη ψυχολογίας περισσότερο. Θέλαμε να συνεχίσουμε αήττητοι, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος. Χωρίς όμως να κοιτάμε αυτό το τέλος. Αυτό που όλοι αναζητάμε είναι να βελτιωνόμαστε. Να τελειώνει ένας αγώνας και να λέμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τον προηγούμενο.

– Τι ακριβώς ήταν αυτό που έφταιξε στον σημερινό αγώνα και ενώ παίρνατε μια διαφορά, τη χάνατε;

Ένα από τα ελαττώματα που έχουμε είναι ότι ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο μπαίνουμε λιγάκι χαλαροί και όχι όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε. Πιστεύω ότι θα το φτιάξουμε κι αυτό όμως, γιατί αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να έχουμε υψηλή απόδοση σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού. Από την άλλη και η Κροατία είναι μια πολύ καλή ομάδα, έκανε κι αυτή την προσπάθειά της, μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος ανέλαβε δράση ο Λαρεντζάκης και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

– Στην προηγούμενη αναμέτρηση σε ότι αφορά τους αριθμούς έμεινες στα ρηχά. Απέναντι στην Κροατία όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο… Ήταν κάτι που το ήθελες να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο;

Σήμερα ένιωθα καλά. Προσπάθησα και στο προηγούμενο παιχνίδι να βοηθήσω, ειδικά στην άμυνα. Ο κάθε αγώνας είναι και τι θα σου δώσει. Απέναντι στη Λιθουανία τα σουτ πήγαν στον Παπαπέτρου, στον Λαρεντζάκη και σε άλλους παίκτες. Δεν έχει σημασία. Δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι ότι στο τέλος και στον αγώνα με τη Λιθουανία και στον αγώνα με την Κροατία, εμείς πήραμε τη νίκη. Σαφώς πάντως σήμερα ήθελα να είμαι καλύτερος, ήθελα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου περισσότερο.

– Η συνέχεια γράφει Μαυροβούνιο… Πόσο δύσκολη ομάδα είναι;

Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τους έχουμε δει να παίζουν, είδαμε λίγο από τα παιχνίδια τους, θα μας πουν και οι προπονητές μέσα από το σκάουτινγκ και πιστεύω ότι θα μπούμε έτοιμοι στο παρκέ και αύριο. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης σε σχέση με σήμερα. Και στον αυριανό αγώνα και σε όλους τους αγώνες από εδώ και πέρα.

– Η Εθνική Νέων είναι στο 5/5 και αύριο θα αναζητήσει το 6/6. Νιώθετε πίεση που έχουν στραφεί τα φώτα πάνω σας;

Όχι… Πίεση όχι, καθόλου… Το θέμα είναι το διασκεδάζουμε. Περνάμε καλά μαζί, απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή εδώ και όποιος μπαίνει παλεύει, αλλά και το διασκεδάζει.