Αν. Κυρατζής: «Πρώτος στόχος η… χημεία και μετά η άνοδος»!

Η έναρξη της προετοιμασίας του Φοίνικα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά και με την οριοθέτηση του στόχου που έχει η ομάδα. Που δεν είναι άλλος απ’ την άνοδο όπως οριοθετήθηκε τόσο δια του προπονητή του Φοίνικα Αντώνη Κυρατζή (ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά την πετυχημένη πορεία του με τον Αστέρα), όσο κι από τους διοικούντες και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ομάδας Κώστα Βαλιώτη, οι οποίοι αποκάλυψαν – μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας – ότι εκείνο που θέλουν να πανηγυρίσουν στο τέλος της φετινής τους πορείας είναι την άνοδο.

«Ο φετινός στόχος μας αρχικά είναι να γίνουμε ομάδα με καλή χημεία και στη συνέχεια είναι να κερδίσουμε την άνοδο. Είτε απευθείας είτε μέσω των μπαράζ», σχολίασε ο κόουτς του Φοίνικα και συνέχισε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τις κινήσεις που έχουν γίνει απ’ τη διοίκηση. Ό,τι είπαμε έγινε από τη διοίκηση. Γνωριζόμαστε εξάλλου από παλιά και υπάρχει μεγάλος βαθμός συνεννόησης. Πιστεύω τώρα να δουλέψουμε καλά και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος Κώστας Βαλιώτης εκφράζοντας τη δική του άποψη είπε: «Ξεκινάμε με μεγάλα όνειρα για το λαρισινό μπάσκετ. Εύχομαι να βγει το καλύτερο φέτος από αυτή την προσπάθεια. Αν δεν βγούμε εμείς ας βγει ο Αστέρας. Αυτό που προέχει είναι να πάει το λαρισινό μπάσκετ μπροστά. Εύχομαι τα καλύτερα για τους παίκτες μου και πιστεύω να δώσουν χαρές σε όλο το λαρισινό κοινό. Το έχει ανάγκη αυτή η πόλη που έχει ζήσει τόσα πολλά με τις ομάδες και ειδικά σε αυτό το γήπεδο. Ελπίζω να έχουμε και τη στήριξη του κόσμου γιατί θεωρούμε πως του λείπει το μπάσκετ».

Αισιόδοξοι και οι παίκτες…

«Νιώθω πολύ καλά που επέστρεψα στη Λάρισα και που θα φοράω τη φανέλα του Φοίνικα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να ανέβουμε κατηγορία», σχολίασε ο Δημήτρης Σπανούλης, που αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κι οι 14 παίκτες του Φοίνικα έχουν καταγωγή απ’ τη Λάρισα. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε και η αλήθεια είναι πως χρειάζονται τέτοιες κινήσεις. Τόσο για τις ίδιες τις ομάδες όσο και για τον κόσμο που θα έρθει να δει τα παιδιά του». Για την παρουσία τόσων παικτών απ’ την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας μίλησε κι ο Θοδωρής Λιάκος: «Σημαίνει πολλά. Αυτή η ομάδα πλέον είναι της Λάρισας μαζί με τον Αστέρα βέβαια, ο οποίος έχει μικρότερη εμπειρία και γι’ αυτό ήρθαμε στο κλειστό της Νεάπολης με στόχο αυτοί οι λίγοι φίλοι να γίνουν περισσότεροι και να αγκαλιάσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Απ’ την πλευρά του ο Γιώργος Τσακνάκης τόνισε: «Φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Θα πρέπει να είμαστε από την αρχή σοβαροί. Πέρυσι στην αρχή χάσαμε πολύτιμο έδαφος. Φέτος έχουμε σπουδαίο υλικό και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την άνοδο που λείπει τόσο από το λαρισινό μπάσκετ», ενώ τέλος ο Δημήτρης Δεληχρήστος συμπλήρωσε: «Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Άλλη μια σεζόν αρχίζει και ήρθαν νέα παιδιά και πολύ έμπειρα. Φέτος θα είναι διαφορετική κατάσταση με ελπίδες πολλές. Αγώνα με τον αγώνα να πετύχουμε το βήμα παραπάνω. Στα λόγια και άλλες χρονιές ήμασταν φιλόδοξοι αλλά δεν το καταφέραμε. Φέτος ελπίζω να μην μείνουμε μόνο σε αυτά. Ας πάρουμε την άνοδο».