Απέκτησε Τύρλα, ανανέωσαν Κακιούζης και Σίννης

Την πρώτη του μεταγραφή πραγματοποίησε το Λαύριο αποκτώντας τον Γιώργο Τύρλα. Ο 31χρονος φόργουορντ που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στον Πανελευσινιακό, τελικά μετά από μέρες διαπραγματεύσεων αποδέχτηκε την πρόταση της ομάδας του Γιώργο Σερέλη.

Παράλληλα, το Λαύριο προχώρησε σε δύο ακόμα ανανεώσεις κρατώντας το βασικό κορμό της ομάδας. Ετσι, μετά τους Νίκο Ψυλέα, Σάκη Γιαννακόπουλο, Μιχάλη Περράκη και Παύλο Καρβούνη, στην ομάδα θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν ο Γιάννης Κακιούζης και για τέταρτη, ο Κώστας Σίννης.

Η ανακοίνωση:

Ανανεώνει και συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία που το έφτασε ψηλά! Ευλαβικά εξακολουθεί να τηρείται στο Λαύριο ο στόχος της διατήρησης του βασικού κορμού της ομάδας, που έφερε διαδοχικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την άνοδο στην Α2 και τη μέχρι τέλους διεκδίκηση της ανόδου στην Α1 πέρσι.

Έτσι μετά τους Ν. Ψυλέα, Π. Καρβούνη, Μ. Περράκη, Δ. Γιαννακόπουλο ακολούθησαν οι Γιάννης Κακιούζης και Κώστας Σίννης, οι οποίοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα της Ανατολικής ακτής.

Συμφωνία επετεύχθη και ο καλύτερος power forward και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ, θα φοράει τη φανέλα του Λαυρίου και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μια από τις τρεις προσθήκες της περσινής περιόδου, σε μία ομάδα που έχει μάθει να πορεύεται και να πετυχαίνει, έχοντας ως βάση τον ίδιο κορμό. Ο 32χρονος forward κατάφερε να “δέσει” με τους παλιούς, να λειτουργήσει στη χημεία της ομάδας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Όταν μιλάμε για τους κορυφαίους του πρωταθλήματος ο Κακιούζης δικαιούται τις πρώτες αναφορές! Πρώτος (1ος) σκόρερ της κατηγορίας σημειώνοντας 525(!!) πόντους με 17.5 μ.ο ανά παιχνίδι. Το 76% στις ελεύθερες βολές, προσφέρει ουσιαστική “ασφάλεια” για την ομάδα του, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με το καλάθι και η 4η θέση στα δίποντα (61%) το εξηγεί απόλυτα αυτό. Είχε 6.6 μ.ο στα ριμπάουντ και συνολικά 198, ανανεώνοντας 157 επιθέσεις του Λαυρίου. Έδωσε 54 τελικές πάσες και είχε 29 κλεψίματα. Ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής στο Λαύριο, Κακιούζης, αξιολογήθηκε με 0.607(4ος) σύμφωνα με το σύστημα tendex!

Δικαίως από τους σημαντικότερους παίκτες της σεζόν που πέρασε, κάτι που αναγνωρίστηκε και από το έγκυρο eurobasket.com που τον συμπεριέλαβε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Η εμπειρία και το ταλέντο του και η αγωνιστική του ωριμότητα, τον κάνουν πολύτιμο για κάθε ομάδα που τον έχει στο ρόστερ της και το Λαύριο μπορεί εκ νέου, να υπερηφανεύεται γι’αυτό!

Οι παραστάσεις που έχει τόσο από Α1 όσο και από Α2 μπορούν να χαρακτηριστούν αξιοζήλευτες! Ξεκίνησε από τον Ιωνικό Ν. Φ για να ακολουθήσουν η ιταλική Μοντεκατίνι, ο Πανιώνιος (’99-’01), ο Μακεδονικός(’01-’03), ο Ηλυσιακός(’03-’04), η ΑΕΚ(’04-’05), η Δάφνη(’05-’09), το Παγκράτι (’09-’10) και τώρα την χαρισματική παρουσία του απολαμβάνει η ομάδα του Λαυρίου. Έχει ακόμη υπάρξει Διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και την Εφήβων(Ευρωμπάσκετ 1996).

Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΝΝΗΣ είναι από τα παλιά μέλη της οικογένειας του Λαυρίου. Έζησε την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, την αγωνία και τη χαρά του να πετυχαίνεις το κάτι παραπάνω. Βοήθησε σημαντικά στην επίτευξη της ανόδου στην Α2 και στην σπουδαία περσινή πορεία της ομάδας, όπου έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Ο 30χρονος guard ξεκίνησε 9 χρονών, από της ακαδημίες του Μίλωνα και έμεινε στην ομάδα της Ν. Σμύρνης μέχρι και τα 25 του χρόνια. Το 2005 ενίσχυσε τον Σπόρτιγκ και ακολούθησε ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου μέχρι να καταλήξει στο Λαύριο όπου μετρά ήδη 3 χρόνια.

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που τον έκανε να ετοιμάζεται για τον 4ο χρόνο του στο Λαύριο “Το οικογενειακό κλίμα που δεν έχω συναντήσει σε καμία άλλη ομάδα και βρίσκει κάποιος στο Λαύριο, αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Αγωνιστικά γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά και η χημεία μεταξύ μας είναι δεδομένη, κάτι που βγαίνει και στο γήπεδο, πλέον. Ακόμα και στα δύσκολα υπάρχει πάντα ένας τρόπος να φτιάξει το κλίμα και σ’ αυτό καταλυτικός παράγοντας είναι και ο φροντιστής μας κος Στεργίου που είναι πάντα κοντά μας. Το “Α” και το “Ω” αυτής της ομάδας είναι η οικογενειακή ατμόσφαιρα, που μόνο αν τη ζήσει από κοντά κάποιος θα την καταλάβει”.

Όντας ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του Χρ. Σερέλη, αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για κάθε ομάδα. Η χρησιμότητά του δεν φαίνεται μόνο από τους πόντους που μπορεί να πετύχει ένας παίκτης καθώς ο Σίννης αναλαμβάνει δύσκολες, αμυντικά, αποστολές που όμως καταφέρνει να τις φέρνει εις πέρας, κάτι που μαρτυρούν και τα 41 κλεψίματα που του “καταλογίζονται”(!), φέρνοντας τον στην 9η θέση του σχετικού πίνακα. Αξιόπιστος και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, με ποσοστό 76%. Μπορεί να παίρνει λίγες επιθετικές προσπάθειες όμως το 60% στα σουτ δύο πόντων δείχνει ότι τις περισσότερες φορές αυτός βγαίνει κερδισμένος. Φέτος μάζεψε 100 ριμπάουντ (75 επιθ.) και μοίρασε 39 ασίστ.

Όσον αφορά τι είναι ικανό να πετύχει το Λαύριο στην 2η χρονιά του στην Α2, ο Κώστας ήταν αφοπλιστικός “Ο στόχος είναι δύο θέσεις πιο πάνω από εκεί που τερματίσαμε πέρσι!”, χωρίς να ξεχνά και τους αστάθμητους παράγοντες που στοίχισαν στην ομάδα κάτι ακόμα καλύτερο “αυτό που πρωτίστως θέλουμε να είμαστε όλοι καλά και να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών, από ’κει και πέρα όλα γίνονται!”