Αποσκίτης: «Δεν υπάρχει το “Ε” στην ομάδα»

Πριν 11 χρόνια βρισκόταν στα σαλόνια της Α1. Την περασμένη σεζόν ο υποβιβασμός στα τοπικά ήταν από μόνος του ισχυρό σοκ. Ο Σπόρτιγκ αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑ αλλά όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένος να μείνει για πολύ εκεί… . Η ομάδα των Πατησίων μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα απολαμβάνοντας την μοναξιά στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός του Σπόρτιγκ, Δημήτρης Αποσκίτης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη χθεσινή νίκη επί του Μαρκόπουλου, για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, αλλά και για τον κόσμο που φωνάζει “παρών” σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Για την εκτός έδρας νίκη (73-66) επί του Μαρκόπουλου στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α’ ΕΣΚΑ:

«Για εμάς ήταν μία σημαντική νίκη γιατί ήρθε παρά τις βασικές απουσίες που είχαμε και δείξαμε ότι πάνω απ’ όλα ήμαστε ομάδα. Οι Τσουμπρής, Πανάγος κι από το 11ο λεπτό ο Κλήμης ήταν εκτός. Βέβαια η ομάδα γενικά έχει προβλήματα τραυματισμών κι αυτό κάνει ακόμα σημαντικότερη την πορεία μας μέχρι τώρα. Δουλεύουμε καλά στη προπόνηση κι αυτό μας κρατάει όρθιους. Σε αυτό το τομέα είναι πολύ σημαντική η βοήθεια των δύο συνεργατών μου του Γιώργου Τσίρου και του γυμναστή, Γιάννη Τσανανδρέα. Έχουν τεράστιο μερίδιο στη πορεία της ομάδας. Από την άλλη και τα παιδιά έχουν κατανοήσει ότι μόνο με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε ότι θέλουμε και έχουν καταλάβει ότι στη λέξη ομάδα δεν υπάρχει το “Ε” του εγώ».

Για την ιστορική ομάδα του Σπόρτιγκ:

«Το βασικό είναι να δουλεύεις οργανωμένα και με όραμα για να πας μπροστά. Πέρσι είχα πει μετά από το άτυχο αποτέλεσμα που μας υποβίβασε να μην απογοητευτούμε αλλά αντίθετα να οργανωθούμε σωστά και να κοιτάξουμε μπροστά. Εγώ λέω ότι στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι και σε αυτό είναι σύμφωνη η διοίκηση που θέλει να είμαστε σοβαροί και να πατάμε γερά στα πόδια μας. Φυσικά ο κόσμος μπορεί αν ονειρεύεται την επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες γιατί αυτή είναι η δουλειά του να θέλει πάντα το καλύτερο για την ομάδα που αγαπάει».

Για τον κόσμο του Σπόρτιγκ:

«Ο κόσμος από τότε που ξεκινήσαμε είναι κοντά μας και μπορώ να πω ότι είναι καλύτερα από ποτέ. Είναι τεράστια η υποστήριξη που μας παρέχει. Είναι αντάξιος ομάδας Α1 τόσο σε παλμό όσο και σε συμπεριφορά. Φανταστείτε ότι στο Μαρκόπουλο που είχαμε κόσμο μετά η ομάδα μας έδινε συγχαρητήρια για την άψογη συμπεριφορά των φιλάθλων μας. Σε κάθε ματς μας δίνουν τρομερή ώθηση».