Αποσκίτης: «Δεν υπάρχει ταβάνι»

Η δεύτερη άνοδος μέσα σε δύο χρόνια είναι γεγονός για τον Ερμή, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα του Πειραιά έχει βάλει ψηλά τον πήχη, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο ψηλά. Ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Αποσκίτης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ απέφυγε να θέσει στόχους για τη νέα σεζόν, καθώς “κανείς δεν μπορεί να βάλει ταβάνι στο πόσο ψηλά θα φτάσει”.

Αναλυτικά:
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΝΑ:
“Ανέλαβα την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είχαν προηγηθεί οι συνάδελφοι Στέφανος Λαρόζας με συνεργάτη τον Νικήτα Αυγουλή (αυτοί έκαναν τον σχεδιασμό της ομάδας) και ο Κώστας Οικονομάκης, οι οποίοι αναμφίβολα έχουν συνεισφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την αρχή πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να μπούμε σε μία νοοτροπία πιο επαγγελματική και οργανωμένη με τα παιδιά να δείχνουν καλή αντιμετώπιση. Ήταν σημαντικό ότι μπορούσαμε να δουλέψουμε χωρίς να μας απασχολούν άλλα πράγματα, καθώς στην ομάδα υπάρχει διοικητική υγεία. Η οικογένεια Χρυσοφάκη είχε όλα τα προβλήματα της ομάδας λυμένα. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους πριν την ώρα τους.

Προσπαθήσαμε να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αν και τον τελευταίο μήνα κάναμε μία κοιλιά αγωνιστικά κι αυτό συνέβη γιατί ουσιαστικά ο στόχος είχε επιτευχθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μία χαλαρότητα. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα με την οικογένεια Χρυσοφάκη από πίσω δεν μπορεί να βάλει ταβάνι στο πόσο ψηλά θα φτάσει”.

Για την πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν:
“Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα παιδιά. Από τότε που ανέλαβα υπήρχε μία σταδιακή βελτίωση σε κάποιους τομείς που ήθελα, όπως είναι η άμυνα και το σκάουτιγκ πάνω στον αντίπαλο, ενώ επιθετικά παίξαμε τριγωνική επίθεση που δεν συνηθίζεται σε αυτό το επίπεδο.  Υπήρχε μεγάλη βελτίωση μέρα με την ημέρα. Ένα μήνα μετά που ανέλαβα βρεθήκαμε στο πικ της απόδοσης μας κάνοντας καλές εμφανίσεις και κερδίζοντας με μεγάλες διαφορές. Όπως παραδέχθηκαν και αρκετοί αντίπαλοι μας ήταν πρωτοποριακό το μπάσκετ που παίξαμε για την κατηγορία με αποτέλεσμα σχετικά νωρίς να πετύχουμε το στόχο μας. Στο τέλος μπορεί να κάναμε μία κοιλιά που είχε να κάνει με τη χαλαρότητα από την επίτευξη του στόχου αλλά και με τραυματισμούς, όμως οργανωθήκαμε ξανά και τώρα θεωρώ ότι είμαστε σε μία καλή κατάσταση. Σε όλη την πορεία μας είχαν μεγάλη συμμετοχή ο άμεσος συνεργάτης μου, Γιώργος Καλοείδης και ο έφορος, Φώντας Πρέντζας”.

Για τη νέα σεζόν που θα βρει την ομάδα στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ:
“Ήδη με τον πρόεδρο έχει γίνει ένας πρώτος σχεδιασμός. Η ομάδα θα έχει ψηλές φιλοδοξίες και θα είναι ανταγωνιστική. Όπως είπα και πριν αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι κι αυτό ήταν κάτι που με έκανε να έρθω. Στην οικογένεια, Χρυσοφάκη είναι αχόρταγοι για επιτυχίες κι εμένα αυτό με ικανοποιεί. Το θετικό είναι ότι τη νέα σεζόν έχουμε ένα αβαντάζ, το οποίο αφορά ότι θα υπάρχει ένας κορμός παικτών που ξέρουν την αγωνιστική φιλοσοφία”.