Σε ένα αρκετά επεισοδιακό παιχνίδι η Νίκη πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι κορυφής με τον Αμπελώνα. Τα επεισόδια δεν είχαν να κάνουν με τον αγωνιστικό χώρο και τους παίκτες των δύο ομάδων αλλά με τις… καλές σχέσεις που έχουν οι κάτοικοι του Βόλου και της Λάρισας ενώ τον δικό της ρόλο έπαιξε και η σημαντικότητα της αναμέτρησης.

Στο γήπεδο του Βόλου μαζί με τους πάνω από 1000 οπαδούς της Νίκης βρέθηκαν και γύρω στους 50 οπαδούς του Αμπελώνα. Η «σπίθα» δεν άργησε να γίνει… «φωτιά» που παραλίγο να «κάψει» όλο το παιχνίδι αλλά με την επέμβαση της αστυνομίας τελικά τα επεισόδια με τις συνεχείς ρήψεις αντικειμένων δεν είχαν συνέχεια. Όλα αυτά όμως και μετά από την απομάκρυνση των φιλάθλων της Λάρισας είχαν ως αποτέλεσμα τη καθυστέρηση του αγώνα για περίπου 45 λεπτά!

Η ένταση αυτή ευτυχώς δεν μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι κύλησε κατά τα άλλα ομαλά με τη Νίκη να έχει συνεχώς το προβάδισμα και να παίρνει ένα προβάδισμα που έφτασε στους 15 πόντους. Τελικά η ομάδα του Βόλου κέρδισε με επτά με τον προπονητή Γιώργο Ζαφειρούδη να δηλώνει πως: «ήμασταν καλύτεροι σε όλα» πανηγυρίζοντας διπλά, αφού πέρα από τους δύο βαθμούς πήρε και τη διαφορά (είχε χάσει με τρείς) και έτσι έχει τον πρώτο λόγο σε τελική ισοβαθμία.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 68-61
Διαιτητές: Ταρενίδης, Ευφραιμίδης
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 39-27, 52-41, 68-61
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 12, Αναγνωστόπουλος Μ. 14 (1), Σαμαράς 2, Θυμνιός 17 (2), Κουτίνας 8, Τσώλης 11 (2), Μυστηλιάδης 4, Χρυστομάνος, Αναγνωστόπουλος Χ., Στάμος.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Κουτσουκέρας): Γράβας, Ακσεχέρογλου, Βλαχούλης 21 (1), Γκανέτσας 6 (1), Μηλιώνης 5 (1), Αποστολάκης 13, Παρασκευάς 12 (1), Γλυκόπουλος 2, Γούλας 2.