Αποτελέσματα 2ου ομίλου Νότου (13η αγ.)

P1130341Ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι στον Αρχάγγελο Αγ. Θεοδώρων με 70-61 στο  παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να πάρουν το 8ο ροζ φύλλο αγώνα τη φετινή σεζόν και να κλείσουν αήττητοι στην έδρα τους την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το ματς, οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα ηνία του σκορ για 25 ολόκληρα λεπτά. Οι Ροδιτες όμως δεν τα έβαλαν κάτω. Έκλεισαν τα μετόπισθεν και έτσι κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθέσεις των παικτών του Γιώργου Μακράκη. Έτσι, στα μισά της 3ης περιόδου έτρεξαν επιμέρους σκορ 20-8 και με τι εύστοχο σουτ του Εκινέ έφεραν το ματς στα ίσια (44-44). Δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ευστόχησε βάζοντας την ομάδα του μπροστά με +2. Την ισοφάριση πέτυχε ξανά  ο Γεωργούτσος από πλευράς Εργοτελη σημαδεύοντας σωστά από τη γραμμή των βολών. Τα πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες, που ακολούθησαν περιόρισαν τις δυο ομάδες καθώς τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και Αρχάγγελος δεν κατάφεραν να σκοράρουν για τουλάχιστον 2 λεπτά. Στο 1:24 οι γηπεδούχοι και συγκεκριμένα ο Μήτσου με μια εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 44-45. Η απάντηση δεν δόθηκε από τον Εργοτέλη και έτσι ο Εκινέ βρήκε την ευκαιρία με δυο πόντους να γράψει το 44-47 και να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι δυο ομάδες παρέμειναν επιρρεπείς στο λάθος στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου. Έτσι στο 8:45 μπήκε το πρώτο καλάθι με γκολ φάουλ από τον Αυγενικό. Στον ίδιο παίκτη ανήκε και επόμενη εύστοχη επίθεση των Ροδιτών, κάνοντας το 44-52, μεγαλύτερη εις βάρους διαφορά για τους γηπεδούχους. Η ανάσα για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε δια χειρός Καρακωσταντάκη, ο οποίος με εύστοχο σουτ και φάουλ έκανε το 47-52. Ο ίδιος παίκτης μείωσε στους 3 με βολές. Τη σκυτάλη πίρε ο Σακελλαράκης, ο οποίος με σουτ μείωσε στον πόντο, ενώ ακολούθησε η υπογραφή του Καραλή για το 53-52. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να ξαναβγούν μπροστά έως και 3 πόντους. Το εύστοχο σουτ του Ξενάκη όμως δεν άφησε τη διαφορά να ανοίξει. Τα βήματα του Εκινέ στο 5:05 έδωσε και άλλο θάρρος στον Εργοτέλη και πιο συγκεκριμένα στον Καρακωσταντάκη, ο οποίος τελείωσε με επιτυχία την επίθεση που ακολούθησε. Από εκεί και έπειτα, φανερά πιο συγκεντρωμένος ο Εργοτέλης έδειξε να θέλει περισσότερο το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα. Με σωστή άμυνα υποχρέωσε τους παίκτες του αρχάγγελου σε λάθη κατ εξακολούθηση και έτσι με σουτ του Σακελλαράκη αλλά και δυο καρφώματα από Γεωργούτσο και Βασιλειάδη εξασφάλισε και επίσημα τη νίκη υπέρ των γηπεδούχων κλείνοντας εν τέλει τον πίνακα στο 70-61.

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε η Ακαδημία στο Ρεθύμνου και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι ακολουθούν τον Καδμο για 39 ολόκληρα λεπτά. Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο σημείο του ματς μίλησε η Ρεθυμνιώτικη καρδιά πανηγυρίζοντας με 62-61. Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι στο πρώτο δεκάλεπτο είδε τον αντίπαλο της να ξεφεύγει στο +21 και στα επόμενα λεπτά να διατηρεί αυτή τη διαφορά και μόνο μετά το 30 να τη ροκανίζει, τότε μόνο θα αναλογιστεί για πιο λόγο με τη λήξη του ματς οι γηπεδούχοι έφτασαν στον… 4ο ουρανό, όσες δηλαδή και οι νίκες που έχουν πανηγυρίσει μέχρι στιγμής.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Ακαδημία – Κάδμος 62 – 61
Εργοτέλης-Αρχάγγελος  70-61

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 70-61
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 16-12, 8-26, 26-14
Διαιτητές:Σπυρόπουλος-Τσολάκος
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης): Γεωργούτσος 14, Καρακωνσταντάκης 12 (1), Καβαλαράκης, Ξενάκης 10, Χαρωνίτης 2, Σακελλαράκης 17 (1), Σκαρλάτος 3 (1), Βασιλειάδης 2, Μαχαιριανάκης, Αρναουτάκης 6, Μπουμπάρης, Καραλής 4.
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ (Θωμίδης): Κουιμτζίδης, Μήτσου 6 (1), Παπανικολάου, Ξυπολιτάς, Βλαχοδήμος Ματσαμας 16 (1), Αυγενικός 6 (1), Ντεντα 6, Σκορδάλης 16 (3), Κουτος 8,Εκινέ 7.