Αριδάς: «Κίνητρο για την πόλη η άνοδος»

Με τη νίκη επί της Πεντέλης στην Αθήνα η Λιβαδειά ανέβηκε μαθηματικά στη Β’ Εθνική και ο τεχνικός Παναγιώτης Αριδάς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας της Βοιωτίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την άνοδο στη Β’ εθνική:

«Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μία προσπάθεια ώστε να φτιαχτεί μία ομάδα ανταγωνιστική. Το θετικό ήταν ότι εκτός από καλούς παίκτες βρήκαμε και καλούς χαρακτήρες κάτι το οποίο είναι σημαντικό στη λειτουργία μίας ομάδας. Η διοίκηση έκανε αυτό που μπορούσε μέσα σε δύσκολες εποχές. Όλο το καλοκαίρι έγινε καλή δουλειά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας άπαντες ήταν άψογοι επαγγελματίες στη συμπεριφορά και το αγωνιστικό κομμάτι.

Όλοι δούλεψαν σκληρά με τον κόουτς Χρυσόγελο αλλά και με εμένα μετά την αλλαγή που έγινε. Κατά τη διάρκεια της σεζόν σε κανένα σημείο δεν πήραν τα μυαλά τους αέρα κι έτσι δικαιώθηκαν οι κόποι τους και όλων όσων βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η άνοδος ίσως αποτελέσει κίνητρο για την πόλη, ώστε να βρεθεί περισσότερο κοντά στην ομάδα. Είναι επιβεβλημένο σε μία επαρχιακή πόλη που έχει ομάδα σε εθνική κατηγορία να υπάρχει η στήριξη του κόσμου».

Για την πορεία μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Τα παιδιά είχαν μέταλλο, ήταν σκληροί μέσα στο παιχνίδι, έπνιγαν τον αντίπαλο στην άμυνα και είχαν ευχέρεια στο σκοράρισμα, όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα στα περισσότερα παιχνίδια να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε μία ομάδα που να διαθέτει πλουραλισμό στην επίθεση, όμως τα παιδιά που ήρθαν μπορούσαν να προσφέρουν και στην άμυνα, καθώς το είχαν αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορούσαν να το κάνουν. Όλα αυτά έκαναν δύσκολα την αντιμετώπιση μας από τις άλλες ομάδες».

Για την ομάδα της Λιβαδειάς που περίμενε πολλά χρόνια αυτή την άνοδο:

«Υπάρχει δικαίωση των κόπων της διοίκησης και ειδικά του προέδρου κ. Καφρίτσα, ο οποίος έχει δώσει αρκετά χρήματα. Αν βλέπατε την εικόνα μετά το τέλος του αγώνα με την Πεντέλη ήταν κάτι συγκινητικό, καθώς όλοι πανηγύριζαν και τα παιδιά έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας».

Για τα σχέδια που γίνονται ενόψει της νέας σεζόν:

«Ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουν υπάρξει σε επίσημο επίπεδο τίποτα. Η νέα σεζόν θα μας απασχολήσει μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, οπότε θα γίνει και η φιέστα ανόδου. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μία διαχείριση του υπάρχοντος υλικού, ώστε με κάποιες προσθήκες η ομάδα να είναι ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Επαναλαμβάνω, όμως ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποιος σχεδιασμός, καθώς υπάρχει χρόνος».