Β΄Εθνική (Νότος) / 24η αγωνιστική: Η προαναγγελία

basketball_players_bgblΤρεις αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος του πρωταθλήματος στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής και φυσιολογικά το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τη μονομαχία της ΚΑΠ και του Χολαργού για τη σωτηρία. Ακόμα βέβαια δεν έχει τελειώσει μαθηματικά η υπόθεση-άνοδος, αν και πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην κούρσα του ΓΣ Κύμης και του Φάρου Κερατσινίου. Αναλυτικά οι αγώνες της 24ης αγωνιστικής -μαζί και τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από αυτούς- είναι οι εξής:

ΓΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ (Γήπεδο “Ν. Μαρίνος”, 17:00 / Διαιτητές: Μπούσιας-Δημόπουλος)

Τη νίκη που θα τον φέρει μία ανάσα από την απευθείας άνοδο στην Α2 φιλοδοξεί να σημειώσει ο ΓΣ Κύμης, ο οποίος μπορεί να ανέβει μαθηματικά από αυτή την Κυριακή, αρκεί να ηττηθεί παράλληλα και ο Φάρος στον Παπάγο. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου είναι αήττητη στο γήπεδο της (11-0), έχοντας κερδίσει μάλιστα τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια της στον 2ο γύρο με 29,8 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο! Αυτός ο αριθμός από μόνος του δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι το έργο του Αμύντα, που έχει πάντως 4 νίκες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές και είναι 3ος στον βαθμολογικό πίνακα.

ΠΑΠΑΓΟΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Γήπεδο Παπάγου, 17:00 / Διαιτητές: Πόντας-Αναγνώστου)

Οι διαδοχικές νίκες του Παπάγου (έφτασε τις 8 στα τελευταία 12 παιχνίδια) τον έχουν φέρει σε απόσταση βολής από την 3η θέση. Οι “στρατηγοί” φαίνονται αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για την κατάκτηση αυτού του στόχου, ο οποίος θα γίνει ακόμα πιο εφικτός εφόσον διατηρήσουν το “Σαλούν” αλώβητο για 9η συνεχόμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη έχει να ηττηθεί εκεί μέσα από τις 2/11 (από τον Αμύντα) αλλά μόνο εύκολο έργο δεν αναμένεται να έχει κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Γήπεδο Νίκαιας, 17:00 / Διαιτητές: Τσαρούχα-Διμπινούδης)

Ο Πανερυθραϊκός μοιάζει να έχει το μεγαλύτερο κίνητρο από τις δύο ομάδες μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή είναι αυτή τη στιγμή 4η στο νότιο όμιλο και η κατάληψη της 3ης θέσης θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για αυτήν. Για να ενισχύσει τις ελπίδες της, πάντως, θα πρέπει να σπάσει ένα σερί τριών εκτός έδρας ηττών. Ο Ιωνικός, από την άλλη, βρέθηκε πολύ μακριά από τον αρχικό στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο. Με ρεκόρ 11-12 (και 4-6 στον 2ο γύρο) δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από την 7η θέση.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Γήπεδο Ζωγράφου, 17:00 / Διαιτητές: Καραβίτης-Πολυχρόνης)

Το γόητρο και το καλύτερο δυνατό βαθμολογικό πλασάρισμα θα πρέπει να θεωρούνται οι στόχοι που έχουν πια οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, στην τελική ευθεία μίας επιτυχημένης χρονιάς. Ο μεν Φιλαθλητικός έχει σωθεί μαθηματικά (και εύκολα) τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, το δε Περιστέρι βρίσκεται ακόμα στο κυνήγι της 3ης θέσης, έχοντας κατακτήσει μάλιστα την περασμένη Κυριακή και το κύπελλο της ΕΣΚΑ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΑΡΟΥΣΙ (Γήπεδο “Δύο Αοράκια”, 17:00 / Διαιτητές: Καρακάσης-Τσακαλογιάννης)

Εκ των ων ουκ άνευ θα πρέπει να θεωρείται η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι για το Ηράκλειο, καθώς ακόμα η σωτηρία δεν έχει επιτευχθεί για την ομάδα της Κρήτης. Αυτό θα συμβεί χωρίς άγχος μόνο εάν κερδίσει τους δύο βατούς αγώνες που έχει να δώσει στα “Δύο Αοράκια” με Ικαρο και Μαρούσι. Διαδικαστική υπόθεση αποτελούν οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές για το Μαρούσι, καθώς έχει υποβιβαστεί μαθηματικά στη Γ΄Εθνική. Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, πάντως, έσπασε το ρόδι εκτός έδρας, κερδίζοντας το πρώτο του παιχνίδι μακριά από το κλειστό του Αγίου Θωμά έπειτα από 11 ήττες.

ΔΟΥΚΑΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γήπεδο Δαΐς, 17:00 / Διαιτητές: Αποστολίδης-Σπυρόπουλος Σπ.)

Ο Δούκας δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα μαθηματικά, ωστόσο αυτό μοιάζει αναπόφευκτο. Και θέμα χρόνου παράλληλα, μετά την 9η συνεχόμενη ήττα που υπέστη πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μία ενδεχόμενη νέα ήττα θα είναι και η μοιραία για την ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου… Αντιθέτως, ο Χολαργός μετά τις πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει ακόμα βάσιμες πιθανότητες για την παραμονή του, αρκεί να κερδίσει και τα τρία παιχνίδια που υπολείπονται ή να κάνει κάποιο στραβοπάτημα η Αγία Παρασκευή.

Δευτέρα 27 Απριλίου

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Γήπεδο Κοντόπευκου, 18:30 / Διαιτητές: Καλογερόπουλος Φ.-Μαραμής)

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στο παιχνίδι που κλείνει τη Δευτέρα το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής. Η μεν ΚΑΠ χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να παραμείνει σε θέση ισχύος απέναντι στον Χολαργό, στη μονομαχία των δύο συλλόγων για τη σωτηρία, ο δε Ικαρος Καλλιθέας έχει υποβιβαστεί ήδη μαθηματικά μετά τις 12 ήττες που υπέστη τις τελευταίες 13 αγωνιστικές.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα σενάρια για την άνοδο και τον υποβιβασμό