Β΄ Εθνική (Βορράς): Το ρεκόρ και η τρίτη θέση

gs-larisas-aelΣε δύο μέρη θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Το… ορεκτικό θα σερβιριστεί σήμερα στη Βόνιτσα, εκεί όπου ο Αίολος Αστακού θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό Αρχέλαο σε ένα παιχνίδι-φιέστα για την άνοδο του στην Α2. Πέρα από την επίτευξη του αρχικού στόχου του, πάντως, ο Αίολος μπορεί να σημειώσει και μία ιστορική επίδοση, καθώς σε περίπτωση νίκης θα τελειώσει το πρωτάθλημα με 27-1 και θα ξεπεράσει το 28-2 που είχε ο Αίολος Τρικάλων τη σεζόν 2011-12, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην ιστορία της Β΄ Εθνικής.

Όσον αφορά στο αυριανό πρόγραμμα, όλο το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το ποια ομάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση, την οποία διεκδικούν πλέον δύο ομάδες. Η μία είναι ο ΓΣ Λάρισας, που αντιμετωπίζει την ΑΕΛ και χρειάζεται νίκη στο μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι ή ήττα της Καστοριάς για να την κατακτήσει. Η δεύτερη είναι η Καστοριά, η οποία προέρχεται από επτά συνεχόμενες νίκες αλλά δοκιμάζεται στον Λαγκαδά, γνωρίζοντας ότι εφόσον κάνει το διπλό και ηττηθεί ο ΓΣΛ, θα ανέβει στην τρίτη θέση. Σε περίπτωση ήττας, πάντως, ο Ερμής θα είναι αυτός που θα τερματίσει τέταρτος, αφήνοντας την Καστοριά στην πέμπτη θέση…

Μικρό είναι το βαθμολογικό κίνητρο στα άλλα τρία παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής. Το Αγρίνιο θα υποδεχτεί το Αργος Ορεστικό με στόχο να κάνει το 13-1 στο γήπεδο του, η ΕΑΚ Θεσσαλονίκης θα αναμετρηθεί με το Στρατώνι προσπαθώντας να κλείσει το πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε οκτώ ημέρες στο “αντίο” του Δημήτρη Τσούρμα, ενώ το Ανατόλια θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό Ιωνίας. Τέλος, ο αγώνας του Πολύγυρου με τους Τιτάνες Παλαμά κατακυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων, μετά την απόφαση των φιλοξενούμενων να μην κατέβουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

Σάββατο 14 Μαΐου

ΔΑΚ Βόνιτσας 17.00 Αίολος Αστ.-Πιερικός Αρχ. Κατωτικίδης-Παπανικολάου Γ.

Κυριακή 15 Μαΐου

ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Άργος Ορεστικό Μπούσιας-Λογοθέτης
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 ΕΑΚ Θεσ/κης-Στρατώνι Παπαδόπουλος Θ.-Μελανίδης
ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕΛ-ΓΣ Λάρισας Καλογερόπουλος-Ζαχαρής
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Καστοριά Παπαγερίδης-Ντούρας
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Ιωνικός Ιωνίας Φουτζήλας-Τζιβελεκίδου