«Βγήκε το ένστικτο επιβίωσης…»

Μέσα στη σεζόν δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν πρόωρα σε υποβιβασμό τον Πανελευσινιακό. Η ομάδα της Ελευσίνας, όμως είχε αντίθετη άποψη και με μεγάλες νίκες κατάφερε να μπει και πάλι δυναμικά στην υπόθεση της παραμονής στην Α1. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Σκαραφίγκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου αλλά και για την μάχη που δίνει η ομάδα του ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την σπουδαία νίκη επί του Πανιωνίου που για πολλούς ήταν εκτός προγράμματος:

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να παίζουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η ομάδα στον πρώτο γύρο έπαιξε πολλά παιχνίδια τα οποία έχασε στις λεπτομέρειες ή στο τελευταίο λεπτό. Αγωνιστικά φαινόταν ότι μπορούσε να κάνει κάποιες νίκες κι όταν μέσα στο γήπεδο βλέπεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις κάποια στιγμή θα το κάνεις. Κόντρα στον Πανιώνιο το στοιχείο που πιστεύω ότι έκρινε την αναμέτρηση ήταν ότι οι παίκτες μας το ήθελαν περισσότερο, καθώς τους βγήκε το ένστικτο της επιβίωσης».

Για τη αγωνιστική άνοδο της ομάδας του:

«Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως τα Χριστούγεννα είχαμε μία αγωνιστική κάμψη. Δυστυχώς όταν παίξαμε κάποια κρίσιμα παιχνίδια (Κολοσσό, Καβάλα) ήταν η περίοδος προσαρμογής των δύο Αμερικανών μας όπου παρότι μας βοήθησαν ήταν μάλλον λάθος το τάιμινγκ. Όταν χάνεις είναι φυσικό να υπάρχει ένα πρόβλημα στη ψυχολογία των αθλητών, όμως τα παιδιά δούλεψαν σκληρά και αυτό φάνηκε στη νίκη επί του Ρεθύμνου όπου είχαμε εξαιρετική ευστοχία.

Μετά από εκείνη τη νίκη νιώσαμε καλά και πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ηλυσιακό, όμως δεν τα καταφέραμε εξαιτίας δύο μεγάλων σουτ που έβαλε ο αντίπαλος. Πλέον είμαστε σε καλό δρόμο, όλοι στην ομάδα πιστεύουν στην παραμονή και ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη η μάχη που δίνουμε».

Για τη μάχη της παραμονής που πλέον έχει πάρει φωτιά:

«Μετά από καιρό θα περάσουμε μία ευχάριστη εβδομάδα, καθώς είμαστε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού κι αυτό βοηθάει ψυχολογικά. Επειδή πλέον έμπλεξε και ο Κολοσσός σε περιπέτειες με εμάς να έχουμε δύο ήττες από τη Ρόδο δεν κοιτάω το πρόγραμμα των 5 αγωνιστικών αλλά μόνο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι σημαντικό ότι πλέον έχουμε τη τύχη στα χέρια μας, καθώς τόσο καιρό περιμέναμε και τα αποτελέσματα των άλλων, όμως τώρα μπορούμε να κοιτάμε μόνο το παιχνίδι το δικό μας κι αυτό είναι σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα».