Βούλγαρης: «Ποτέ δεν φοβήθηκα να πάρω κρίσιμο σουτ»

Ο  Νίκος Βούλγαρης έγινε το πρόσωπο της 21ης αγωνιστικής με το νικητήριο τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή του αγώνα στη Λευκάδα, αλλά και με τις 3/3 βολές που είχε βάλει λίγη ώρα πριν. Ο σούτινγκ γκαρντ του Πανελευσινιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τον αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας, την πορεία της Ελευσίνας, το στόχο της ανόδου και φυσικά το σουτ που πέτυχε, το οποίο… προειδοποίησε ότι θα το ξανακάνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Βούλγαρη στον ΠΣΑΚ:

– Πρώτα απ’ όλα πόσο σημαντική ήταν η νίκη σας καθώς και το γεγονός ότι διατηρείστε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα;

«Είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική νίκη και ένα μεγάλο διπλό που πετύχαμε σε μια δύσκολη έδρα. Το γεγονός ότι είναι το όγδοο ροζ φύλλο που κατακτάμε εκτός έδρας σίγουρα μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η άνοδος».

– Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας σας σε αυτό το παιχνίδι;

«Θεωρώ ότι ήταν ο Σπύρος Μαγκουνής. Γιατί ενώ ατομικά δεν ήμασταν σε καλή μέρα σε ότι αφορά τον επιθετικό τομέα, σε δύσκολες και σε κρίσιμες στιγμές ο Σπύρος κράτησε σχεδόν μόνος του όλη την ομάδα. Παράλληλα όμως υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο το οποίο δεν είναι άλλο από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που είχαμε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα».

– Όταν σχεδιάσατε το τελευταίο σουτ στο παρκέ εφαρμόστηκε αυτό ακριβώς που είχατε πει;

«Ο σχεδιασμός ήταν περίπου αυτός. Κανονικά θα έπρεπε να πάρει το σουτ ο Θωμάς Νίκου ή να καταλήξει σε μένα».

– Εσύ τι έχεις να πεις για το συγκεκριμένο σουτ καθώς ακούστηκε από τους αντιπάλους πως δεν θα το ξαναέβαζες το συγκεκριμένο σουτ;

«Δεν ξέρω αν θα το ξαναβάλω. Το σίγουρο είναι ότι θα το ξανακάνω. Από εκεί και πέρα καλό είναι οι προπονητές να παρακολουθούν τις πορείες των παικτών και η δικιά μου πορεία έχει δείξει ότι κανένα κρίσιμο σουτ δεν φοβήθηκα να το πάρω. Για το λόγο αυτό η Ελευσίνα είναι στην πρώτη θέση. Γιατί έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και μεγάλη προσωπικότητα».

– Πόσο μακριά πιστεύεις ότι βρίσκεστε από το στόχο;

«Χρειαζόμαστε κάποιες νίκες για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και θα πρέπει να βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια. Δεν είμαστε ούτε κοντά ούτε μακριά αυτή τη στιγμή. Με κάποιες νίκες ακόμα όμως θα πετύχουμε αυτό ακριβώς αυτό που θέλουμε».

– Έχεις σκεφτεί αν τελικά πάρετε την άνοδο, τι θα κάνεις και αν θα συνεχίσεις στην Ελευσίνα;

«Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που μετά από 12 χρόνια παρουσίας σε ένα σωματείο όπως το Παγκράτι, πήγα σε ένα άλλο όπως η Ελευσίνα που με αγαπάνε και του αγαπάω. Είμαι περήφανος για την ομάδα, την διοίκηση, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου και μακάρι με τους ίδιους ανθρώπους να συνεργαζόμουν ξανά. Αλλά αυτό είναι μια απόφαση της διοίκησης και του προπονητή. Από την δική μου πλευρά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

– Κλείνοντας θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;

«Πρώτα απ’ όλα για την Ελευσίνα θα ήθελα να πω πως εύχομαι να πετύχει τους στόχους της. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιής μέχρι το τέλος της χρόνιας και στο τέλος να είμαστε πρωταθλητές. Για το ελληνικό μπάσκετ εύχομαι να βρει το δρόμο του γρήγορα γιατί το έχει ανάγκη υπάρχουν πολύ καλοί έλληνες παίκτες το μόνο που πρέπει να κάνουν οι έλληνες παίκτες είναι να κάνουν σωστές επιλογές σύμφωνα με τις συγκυρίες και τα δεδομένα».