Β. Ντάκουρης: “Τιμήστε τα παντελόνια σας και τη θέση σας στο ΔΣ”

Το… γάντι πετάει ο Βασίλης Ντάκουρης στα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ, προκειμένου να γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες ελήφθη η απόφαση για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στην ομοσπονδία. Ο αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Εύνικος και υποψήφιος για μέλος του ΔΣ στις εκλογές της ΕΟΚ είναι μάλιστα αρκετά “καυστικός”, καλώντας τα μέλη του ΔΣ να “… τιμήσουν τα παντελόνια τους και τη θέση τους” και να πουν δημόσια την αλήθεια για το τι έγινε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της 22άς Μαρτίου.
“Ο παππούς μου θα έλεγε: Τιμήστε τα παντελόνια σας και την θέση σας στο Δ.Σ. κύριοι, ένας προς ένας και πείτε δημόσια την αλήθεια, για το τι έγινε στο Δ.Σ. της 22ης Μαρτίου! Ποιοι συμμετείχαν και ποιοι όχι; Τέθηκε ή όχι σε ψηφοφορία το θέμα; Αποδέχεστε ο καθένας ξεχωριστά την ευθύνη να παρανομήσει το Δ.Σ. και να μην πραγματοποιήσει εκλογές σύμφωνα με τον νόμο; Παίρνετε την ευθύνη να οδηγηθεί η ΕΟΚ σε Προσωρινή Διοίκηση Πρωτοδικείου, με καταστροφικές συνέπειες για την λειτουργία της ομοσπονδίας και κατά συνέπεια για όλα τα σωματεία και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη; Θα πραγματοποιήσετε αυτήν την βδομάδα Διοικητικό Συμβούλιο με ξεκάθαρες απόψεις επί του θέματος, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία έως της 10 Απριλίου;”, σχολιάζει ο Βασίλης Ντάκουρης, καλώντας όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους να πάρουν θέση. Και συνεχίζει: “Ο πατέρας μου ακούγοντας τα νέα λέει απλά: Ντροπή! Γίνονται τέτοια πράγματα μετά από 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας! Και εγώ, έχοντας ήδη εκφραστεί μέσα από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας μας «Δώσε πάσα» https://dwsepasa.gr/…/dilosi-kyrioy-liolioy-gia-tis…/ αναμένω τις δημόσιες δηλώσεις του καθενός από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ. Ήδη ο Νίκος Νικολόπουλος δημοσιοποίησε την αντίθεσή του και τι ακριβώς έγινε στο Δ.Σ., ενώ o Μπάμπης Μαρκάκης και ο Λάζαρος Σαββίδης εξέφρασαν την αντίθεσή τους, αλλά όχι για το τι έγινε στο Δ.Σ.
Ταυτόχρονα όμως δεν μπορώ να συγκρατήσω ένα μειδίαμα συσσωρευμένων ανάμικτων συναισθημάτων τριών χρόνων, σκεφτόμενος πως προχθές γράφαμε για την παρουσίαση των θέσεών μας, για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων καλής διακυβέρνησης περί διαφάνειας και δημοκρατικών διαδικασιών:
«Δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ. όλων των προσκλήσεων, των ημερήσιων διατάξεων με τα πρακτικά και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών»
Και για όσους δεν έχουν αναλυτικά ενημερωθεί, αναφερόμαστε στην απόφαση του φερόμενου Δ.Σ. της 22ης Μαρτίου της ΕΟΚ, για αναβολή των εκλογών στις 23 Μαΐου!!!”.