Γαϊτανάκης: «Υψηλό κίνητρο»

Στη Γ’ εθνική άφησε το στίγμα της και πλέον θέλει να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Η Ιεράπετρα τερμάτισε 1η στον 1ο όμιλο της Α’ ΕΚΑΣΚ και πλέον στη φάση των πλέι οφ θέλει να διεκδικήσει την άνοδο. Ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Γαϊτανάκης, ο οποίος έχει υπηρετεί το σύλλογο της πόλης του από όλα τα πόστα τα τελευταία 15 χρόνια, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία της ομάδας του αλλά και για την παραγωγική διαδικασία που αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Αναλυτικά:

Για την εξαιρετική πορεία της Ιεράπετρας στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚ:

«Αρχικά ήταν να μην γίνει καθόλου το πρωτάθλημα. Εμείς σκεφτόμασταν να μην κατεβάσουμε καν αντρικό, όμως την  τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να συμμετάσχουμε με μία εντελώς νεανική ομάδα στα πλαίσια που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Όλοι οι παίκτες είναι νέοι και προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, κάτι που μας βοήθησε και μας έδωσε συνοχή. Όλα τα παιδιά αγαπάνε το άθλημα και δεν στηρίζονται ούτε στον επαγγελματισμό ούτε στα χρήματα, αφού κανένας δεν πληρώνεται. Το κίνητρο τους είναι υψηλό, καθώς είδαν ότι κάποιοι συμπαίκτες τους μέχρι πέρσι έφυγαν για μεγαλύτερες ομάδες χωρίς η Ιεράπετρα να τους σταθεί εμπόδιο (Δημήτρης Μάλλιαρης στον Ολυμπιακό, Αλέξης Βασιλειάδης στον Άρη, Γιάννης Κατραντζής στον Παναθηναϊκό και Βάντε Μπιλτ στα κλιμάκια της Εθνικής Ολλανδίας)».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί:

«Οι στόχοι μας για φέτος ήταν να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα, με πρωταρχικό σκοπό να προωθήσουμε νέους παίκτες και να δώσουμε χρόνο συμμετοχής. Στην πορεία με βάση την απόδοση αυξήθηκαν οι προσδοκίες όλων μας και αν έρθει η άνοδος θα είναι καλοδεχούμενη».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚ:

«Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚ είναι πολύ υποβαθμισμένο και κάθε χρόνο γίνεται χειρότερο. Σε αυτό έχουν ευθύνη όλοι οι φορείς και ιδίως τα αθλητικά σωματεία τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για βραχυπρόθεσμους στόχους και για εύκολες νίκες χωρίς να νοιάζονται για την ανάπτυξη των υποδομών τους».