Γιανναράς: «Χαρά και τιμή…»

Η Εθνική Κύπρου στέφθηκε πρωταθλήτρια στους 15ους Αγώνες Μικρών Κρατών της Ευρώπης μετά τη νίκη επί του Λουξεμβούργου με 79-67 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιανναράς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr), στο πλαίσιο του διεθνούς σεμιναρίου “Αθήνα 2013”, το οποίο παρακολούθησε από κοντά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα των μικρών χωρών:

«Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό ειδικά κάτω από τις συνθήκες που ήρθε αυτή η επιτυχία. Η συμμετοχή της ομάδας αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρχαν στο νησί. Μαζευτήκαμε ένα μήνα πριν το τουρνουά, χωρίς να παίξουμε φιλικά και κάνοντας ελλιπή προετοιμασία. Το αποτέλεσμα μας άφησε όλους ευτυχισμένους».

Για το επίπεδο της διοργάνωσης:

«Ήταν αρκετά καλό. Η ομάδα του Λουξεμβούργου έπαιζε εντός έδρας και προετοιμαζόντουσαν περίπου δύο χρόνια γι αυτούς τους αγώνες, ενώ είχαν τέσσερις Αμερικάνους στην σύνθεση τους. Παίζοντας στην έδρα τους ήθελαν το χρυσό, όμως τα παιδιά έπαιξαν συγκεντρωμένα και μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε εμείς στο τέλος».

Για το ρόστερ της Εθνικής Κύπρου:

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να μπουν νέα παιδιά μέσα στην ομάδα. Δυστυχώς υπάρχει ένα πρόβλημα στις υποδομές, το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε. Πρέπει με κάθε τρόπο να βρούμε παιδιά να δουλέψουμε με αυτά ώστε να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες στο μέλλον».

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2013” που παρακολούθησε:

«Προσπαθώ να βρίσκομαι στα Σεμινάρια του ΣΕΠΚ κάθε χρόνο γιατί το επίπεδο δικαιολογεί τη φήμη του Συνδέσμου. Είναι χαρά και τιμή να είμαστε κοντά και να ανταλλάσσουμε απόψεις με συναδέλφους».