Γιατί «σκίστηκε» για έναν θεσμό που δεν «του ‘λεγε» τίποτε;

«Το Κύπελλο, προσωπικά, δεν μου λέει τίποτα. Είναι κάτι που έχει απαξιωθεί και πρέπει να καταργηθεί. Είτε το παίρνεις, είτε το χάνεις, δεν αλλάζει τίποτα. Δεν έχει καμία σημασία. Το ίδιο θα έλεγα κι αν νικούσαμε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα»… Η πιο πάνω δήλωση ανήκει στον Βασίλη Σπανούλη (σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γαύρος») λίγες ώρες μετά το εντυπωσιακό διπλό του Ολυμπιακού στη Ρωσία και κάμποσες μέρες μετά την απώλεια του πρώτου εγχώριου τίτλου απ’ τους «ερυθρόλευκους»… Ωραία διατυπωμένη φράση, η οποία όμως αποτελεί πλήρης απαξίωση ενός ιστορικού θεσμού από έναν παίκτη, ο οποίος μέσα στο παρκέ «ζωγραφίζει», αλλά έξω απ’ αυτό δεν αποφεύγει τις… γκέλες.

Δεν ξέρω εάν η προαναφερθείσα άποψη του «Kill Bill» περί κατάργησης του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας είναι 100% δική του, ή αποτελεί προϊόν… ερεθισμάτων που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό στις κουβέντες που είχε με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό ή και άλλους που περιστοιχίζουν τον Πειραιώτικο σύλλογο.

Προσωπικά εκείνο που γνωρίζω είναι ότι εάν κάτι δεν μου αρέσει, τότε δεν ασχολούμαι μαζί του. Του… γυρίζω την πλάτη και αφήνω εκείνους στους οποίους αρέσει να συνεχίσουν να καταπιάνονται μαζί του.
Απλά πράγματα…

Βέβαια μου δημιουργείται και μία μεγάλη απορία διαβάζοντας τα λόγια του Σπανούλη κι εστιάζοντας κυρίως στη φράση του ότι «…Το ίδιο θα έλεγα κι αν νικούσαμε την περασμένη εβδομάδα». Αφού ο θεσμός του κυπέλλου δεν του «λέει τίποτε» όχι μόνο τώρα, αλλά δεν του… έλεγε τίποτε και πριν την έναρξη του τελικού, γιατί δεν είχε φροντίσει να το πει στη διοίκηση του συλλόγου και να τους ζητήσει να μην… τον ταλαιπωρήσουν, βάζοντάς τον ν’ αγωνιστεί (για περισσότερο αό 35 λεπτά μάλιστα) στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Ποιος ο λόγος που πάτησε στο παρκέ για έναν ανούσιο κατ’ αυτόν αγώνα και μάλιστα πάσχισε αρκετά (12 πόντους, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ…) για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του;

Φυσικά και δεν περιμένω απαντήσεις, απλά εκφράζω κάποιες απορίες που μου γεννιούνται στο μυαλό…

Τώρα όσον αφορά τον θεσμό του κυπέλλου, έτσι όπως έχει καταντήσει, θεωρώ ότι σίγουρα χρειάζεται ριζικό… lifting. Και θα πρέπει οι αρμόδιοι της ομοσπονδίας να ξεκινήσουν από… χθες κιόλας τις συζητήσεις με όλους όσοι αγαπάνε το μπάσκετ, να συγκεντρώσουν τις προτάσεις και ν’ αρχίσουν να αξιολογούν ποιες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του θεσμού.