«Για την ήττα ρόλο έπαιξαν και οι διαιτητές»

Παρά το γεγονός πως ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος, τελικά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη γνωρίζοντας την ήττα στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή. 

Με τους «κυανέρυθροι»όμως να έχουν παράπονα από τη διαιτησία αναφέροντας πως για το αποτέλεσμα ευθύνεται και αυτή, καθώς δεν εφάρμοσαν τα ίδια κριτήρια και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Αναλυτικά:

«Την δεύτερη ήττα (80-79) στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Πανιώνιος στο «Ιβανώφειο» απέναντι στον Ηρακλή! Ένα αρνητικό αποτέλεσμα που δεν διαφοροποιεί την θέση του «Ιστορικού», ο οποίος παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Κατηγορίας.

Πάντως, για την ήττα ρόλο έπαιξαν και οι διαιτητές καθώς δεν εφάρμοσαν τα ίδια κριτήρια στις δυο πλευρές του γηπέδου και ενώ από την μια έβλεπαν τα βήματα των παικτών του Πανιωνίου, δεν έπρατταν το ίδιο και την ώρα που έκανε επίθεση ο «γηραιός». Μάλιστα, στην τελευταία περίοδο άφησαν το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων που τους επέτρεψε να μπουν ξανά στο ματς και να φτάσουν στη νίκη.

Ο Πανιώνιος βρέθηκε πίσω στο σκορ (19-12) στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στην συνέχεια με ένα εντυπωσιακό σερί 22-2 μετέτρεψε το σκορ σε 21-34 (στο 16.30’’) έχοντας τον απόλυτο έλεγχο με το Νίκο Μίχαλο να μπαίνει στο παρκέ και να δίνει μεγάλη βοήθεια επιθετικά και την καθοδήγηση έκανε ο Σάκης Καρύδας, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Ο Ηρακλής προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά τα σουτ από τον Μπάρλο, τον Δημητριάδη και τον Μίχαλο δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε και στο +17 (45-62 στο 31’) με μια ελεύθερη βολή του Φάχρο Αλίχοντζιτς. Στην συνέχεια με προσπάθειες του Καλαϊτζίδη (κορυφαίος των γηπεδούχων) και του Κώστα Τότσιου ο Ηρακλής ροκάνισε την διαφορά, παρότι ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είχε εξουδετερωθεί.

Με τρίποντο του Τάσου Δημητριάδη ο Πανιώνιος ήταν στο +10 (77-67) στο 37’. Από εκείνο το σημείο Τότσιος, Γκαγκαλούδης και Ρουτκάουσκας έδωσαν τις λύσεις και ο «γηραιός» με την ανοχή των διαιτητών στην σκληρή άμυνα πήρε τη νίκη με 1 ελεύθερη βολή του Ρουτκάουσκας στα 3.8’’ πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση το σουτ του Νίκου Μίχαλου δεν βρήκε στόχο…»