Γκαναβίας: «Η πιο γλυκιά άνοδος»

Η Αργυρούπολη είναι η τρίτη ομάδα που πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο από την Β’ ΕΣΚΑΝΑ για την Α’. Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια στις υποδομές απέφερε καρπούς και πλέον  ο ΑΟΝΑ επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία της Νοτίου Αττικής. Ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Γκαναβίας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την άνοδο της ομάδας του αλλά και για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας που είχε το ρόστερ (δεύτερος πιο χαμηλός πίσω από τους Νέους του Πανιωνίου).

Αναλυτικά:

Για την άνοδο της Αργυρούπολης στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ:

«Ήταν μία δικαίωση για όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα. Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια να στήνεται με στόχο να μεγαλώνει το αντρικό. Είναι η 3η φορά που καταφέρνουμε την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, όμως αυτή είναι ίσως η πιο γλυκιά γιατί την πετυχαίνουμε με δικά μας παιδιά».

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν κι αυτούς που μπαίνουν πλέον:

«Ο στόχος μας τη νέα σεζόν θα είναι να πετύχουμε την παραμονή και μία καλή πορεία χωρίς να χαλάσουμε τη φιλοσοφία που έχουμε. Θα στηριχθούμε στα παιδιά που μας ανέβασαν και θα προσθέσουμε τρεις έμπειρους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις με σκοπό να πετύχουμε ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού.

Όσον αφορά τον περσινό μας στόχο αυτό που είχαμε πει ήταν να κάνουμε μία καλή πορεία κι αν μέναμε μέσα στο κόλπο της ανόδου να τον διεκδικήσουμε. Στην πορεία φάνηκε δύσκολο εξαιτίας κάποιων τραυματισμών έμπειρων παικτών, όμως κάποιες μεγάλες νίκες στο δεύτερο γύρο μας έδωσαν το δικαίωμα να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Αρωγός μας σε αυτή τη προσπάθεια ήταν οι χορηγοί που φρόντισαν να είμαστε τακτοποιημένοι στις οικονομικές υποχρεώσεις».

Για τις μικρές ηλικίες που εμπιστεύεται πολύ η ομάδα του ΑΟΝΑ:

«Αυτή τη χρονιά στο ρόστερ υπήρχαν δύο παιδιά (Θρασύβουλος Μακρυγιάννης, Αλέξανδρος Καράμπελας) γεννημένα το 1997 που βρίσκονται στο κλιμάκιο Νότου της Παμπαίδων. Ειδικά ο Θρασύβουλος δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι στο δεύτερο γύρο. Μέσα από αυτή την δυνατότητα που τους δίνουμε ελπίζουμε να πάρουν την ευκαιρία και να στελεχώσουν την εθνική ομάδα.

Το παιδικό φέτος ήταν 2ο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ, τα μίνι πρωταθλητές και αήττητοι στο πρωτάθλημα, ενώ πάνω από 230 παιδιά σε καθημερινή βάση γυμνάζονται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Περιμένουμε από κάθε φουρνιά 2-3 παίκτες να στελεχώνουν την αντρική ομάδα για να τους δίνουμε τη δυνατότητα να παίζουν σε πιο ψηλές κατηγορίες. Ο καλύτερος παίκτης μας φέτος στην αντρική ομάδα ήταν ο Νίκος Τσιώκος που έχει γεννηθεί το ’91. Ο σύλλογος αποφάσισε να του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στις πιο μεγάλες κατηγορίες με άλλη ομάδα χωρίς να του παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα των παιδιών αλλά μόνο τους δίνει τη βάση για να κάνουν το βήμα παραπάνω».