Γκιζόγιαννης: «Η φετινή χρονιά, προσωπικό μου στοίχημα»

Επειτα από τρία χρόνια στον Αρκαδικό, ο  Σωκράτης Γκιζόγιαννης έχει πάρει δικαιωματικά τον τίτλο του αρχηγού. Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στα τοπικά Μέσα για την παραμονή του στην ομάδα της Τρίπολης, ενώ τόνισε πώς είναι ένα προσωπικό στοίχημα να τα καταφέρει ο Αρκαδικός τους στόχος του.

«Έχουμε ξαναπεί ότι φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική. Όλα ξεκίνησαν από το μηδέν, πραγματικά κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να νικήσουμε όλες τις δυσκολίες που έχουμε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά το καταφέρνουμε και είναι μια νίκη και πραγματικά επιβραβευόμαστε για την νίκη αυτή.

Κάθε ομάδα όταν είναι υγιής και έχει όλα τα κομμάτια της, σίγουρα έχει μια πολύ μεγάλη βοήθεια, άσχετα αν είναι άπειρη ή έμπειρη γιατί φέτος, είμαστε πιο ομάδα από πέρσι. Πιστεύω ότι φέτος έχουμε ένα κοινό σκοπό και αυτό είναι η σωτηρία της ομάδας. Οι άνθρωποι της ομάδας παλεύουμε γι’ αυτό μέσα στο γήπεδο καθημερινά. Το έχω ξαναπεί «πεθαίνουμε μέσα στο γήπεδο», κάτι που πέρσι πολλές φορές δεν το είχαμε.

Έχουμε ξαναπεί ότι μες την έδρα μας είτε αυτή η ομάδα λέγεται Κόροιβος, είτε λέγεται Ολυμπιακός, το ίδιο θα παλεύουμε εμείς. Είναι το σπίτι μας εδώ πέρα, δεν μπορεί να περάσει κανένας εύκολα από εδώ μέσα. Αυτό είχαμε πει με τα παιδιά στα αποδυτήρια, ότι φέτος σε κάθε παιχνίδι εδώ μέσα, κάθε ομάδα θα περνάει δύσκολα.

Κάθε νίκη στην ομάδα είναι ένα φάρμακο για την ομάδα. Της δίνει μεγάλη ψυχολογία, για να διεκδικήσει τα επόμενα παιχνίδια, όπως το μεγαλύτερο φάρμακο που μπορεί να έχει κάθε ομάδα είναι ο κόσμος της που τον ευχαριστούμε πολύ που έδωσε το παρόν.

Η φετινή χρονιά για μένα και για όλα τα παιδιά είναι μια προσωπική εμπειρία. Για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο, μέσα από αντίξοες συνθήκες του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύω ότι αν πετύχουμε τον στόχο μας, θα είμαστε πραγματικοί μάγκες. Αυτός είναι ο σκοπός που κάθισα στην Τρίπολη,
ένα προσωπικό στοίχημα.

Όλα τα παιχνίδια επειδή είναι σχεδόν ισάξιες οι ομάδες, κρίνονται στις λεπτομέρειες. Όλα τα παιδιά στο ματς με τον Κόροιβο, βοήθησαν και οι μικροί έδωσαν πολύ μεγάλες βοήθειες, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και πραγματικά τους χρειαζόμαστε. Όταν οι παίκτες μιας ομάδας είναι το ίδιο καλοί, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Βεβαίως έχει μέλλον αυτή η ομάδα γιατί ο στόχος πρώτα από όλα των ανθρώπων της ομάδας είναι να δημιουργήσουν, ένα νεανικό σύνολο με αποκλειστικό στόχο το μέλλον και όχι το παρόν».