Γκόλαντας: «Μόνο γηγενείς παίκτες»

Η φιλοσοφία του είναι λίγο διαφορετική από αυτό που μας έχουν συνηθίσει τα περισσότερα σωματεία. Το Κρανίδι μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΚ, όμως στόχος του δεν είναι κάποια άνοδο ή μία καλή θέση. Για την ακρίβεια οι θέσεις αφήνουν παντελώς αδιάφορους τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Γκόλαντα. Η διάδοση του αθλήματος στην κωμόπολη της Αργολίδα είναι το βασικό ζητούμενο. Ο τεχνικός του Κρανιδίου, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για αυτή την διαφορετική φιλοσοφία που έχει ο σύλλογος.

Αναλυτικά:

Για το Κρανίδι και την πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα:

«Ακόμα ήμαστε στην αρχή και η ομάδα δεν έχει δεθεί όσο θα έπρεπε. Πιστεύω ότι από αγώνα σε αγώνα θα ήμαστε καλύτεροι και στο τέλος θα έχουμε ένα δεμένο και σοβαρό σύνολο. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Για τους στόχους της ομάδας του στο πρωτάθλημα:

«Δεν υπάρχουν στόχοι. Το μόνο που θέλουμε είναι να παίζουμε ποιοτικό μπάσκετ. Δεν μας ενδιαφέρουν θέσεις ή άνοδοι. Μοναδικός στόχος είναι να παίζουν μπάσκετ τα παιδιά της περιοχής μας κάτι το οποίο βοηθάει στη διάδοση του αθλήματος. Αυτό που λέω δεν είναι κάτι που θέλουμε να γίνει αλλά κάτι που ήδη ισχύει, καθώς η ομάδα δεν έχει ούτε έναν παίκτη που δεν είναι της περιοχής. Όλοι είναι γηγενείς και δεν έχει γίνει ούτε μία μεταγραφή».

Για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΚ:

«Σαν μπασκετάνθρωποι το μόνο που μας νοιάζει είναι να γίνεται ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Δυστυχώς κάθε χρόνο υπάρχει μία φθορά. Για εμένα είναι σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες εποχές να γίνονται και να διατηρούνται τα τοπικά πρωταθλήματα για να υπάρχει μία συνέχεια στο μπάσκετ».