Γκόφας: «Δυνατοί και άκρως ανταγωνιστικοί…»

gkofasΗ μεγάλη στιγμή έφτασε! Το πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν… κοντοζυγώνει, με την Νίκη Αμαρουσίου να ξεκινάει το “μαραθώνιο” της Γ’ Εθνικής από την έδρα του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου (12/10, 19:30), με μοναδικό φετινό στόχο την άνοδο!

Ο Δημήτρης Γκόφας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Νίκης (www.nikiamarousiou.gr), “σκιαγράφησε” τον πρώτο μας αντίπαλο για φέτος, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τα φιλικά και δυνατά τουρνουά στα οποία συμμετείχε η ομάδα μας, ενώ περιέγραψε σε γενικές γραμμές και το φετινό προφίλ της Νίκης Αμαρουσίου…

– Η Νίκη Αμαρουσίου συμμετείχε σε τρία τουρνουά, δύο πολύ δυνατά με ισχυρές ομάδες (σ.σ. Προμηθέα Πατρών, Παπάγο, Μαρούσι, Πανερυθραϊκό, Δούκα) που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη Β’ Εθνική, αλλά και ένα χαμηλότερης δυναμικότητας στο Λουτράκι. Τι αποκόμισε η Νίκη από αυτά τα τουρνουά, και ποια τα συμπεράσματα που εξήγαγες; Η γενικότερη εικόνα της ομάδας μας σε άφησε ικανοποιημένο;

“Η συμμετοχή μας σε αυτά τα τουρνουά έγινε με τη λογική να δοκιμάσουμε την αντίδραση της ομάδας κάτω από πίεση και δύσκολες συνθήκες και θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος από τη συνολικότερη εικόνα μας. Εξάλλου, τα φιλικά δεν επιλέχθηκαν τυχαία… Στο κάθε τουρνουά  και στο κάθε φιλικό, θέλαμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα, ξεχωριστά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έτσι, ανάλογα με τον αντίπαλο και με το τι θέλαμε να δούμε από τους παίκτες μας, ναι, έμεινα ικανοποιημένος”.

– Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας της Νίκης λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν; Έχουν αφομιώσει οι παίκτες μας σε ικανοποιητικό επίπεδο αυτά πάνω στα οποία δουλεύετε καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας;

“Το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ μας παρέμεινε το ίδιο με πέρσι, οπότε οι παλιοί γνωρίζουν πώς λειτουργεί η ομάδα, σε όλους τους τομείς. Άρα, υπάρχει και ομοιογένεια, πράγμα πολύ σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει και να είναι ανταγωνιστική. Συν τοις άλλοις, έχουμε και δύο νέα παιδιά μαζί μας, τον Ηλία Μούγιο και τον Δημήτρη Κατωπόδη, οι οποίοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο κλίμα της Νίκης Αμαρουσίου και αφομιώνουν -κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο- αυτά που ζητάμε από εκείνους”.

– Τι να περιμένει φέτος ο κόσμος από την Νίκη Αμαρουσίου;

“Μία πολύ δυνατή και άκρως ανταγωνιστική ομάδα, που θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τον καθένα, ενώ έχουμε εισάγει και ορισμένα νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας σε σχέση με πέρσι. Στόχος μας είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική, προσπαθώντας παράλληλα να “αποζημιώσουμε”τον φίλαθλο κόσμο με όμορφο μπάσκετ”.

– Την προσεχή Κυριακή (12/10) η Νίκη ρίχνεται στη “μάχη” του πρωταθλήματος και μάλιστα ξεκινάει με εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου… Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν από πέρσι… Τι περιμένεις εσύ από το συγκεκριμένο ματς και τι θα πρέπει κατά τη γνώμη σου να προσέξουμε;

“Ο Απόλλωνας είναι σε μεγάλο ποσοστό ίδιος με την περσινή χρονιά, διαθέτει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και πολύ καλό προπονητή. Στην έδρα τους σίγουρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και ανταγωνιστικοί. Οι κινητήριοι “μοχλοί” στην επίθεση είναι οι Δανιήλ, Καραχοντζίτης και Κατσαμάκης. Παρ’ όλα αυτά, διαθέτει στο ρόστερ του παιδιά που με τη σειρά τους είναι ικανά να σου κάνουν τη ζημιά και να σου δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα, όπως π.χ. οι νεοαποκτηθέντες Στεφανής, Βαμβακάς, Τρυφωνόπουλος… Αυτό φάνηκε και από τα φιλικά, αφού όταν “εγκλωβίζονταν” τα βασικά τους επιθετικά “όπλα”, έπαιρναν σκορ από τους υπόλοιπους. Επίσης, είναι από τις λίγες ομάδες που ο κάθε παίκτης γνωρίζει το ρόλο του, στοιχείο που της δίνει αγωνιστική πειθαρχία και αυτό θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του Απόλλωνα”.

– Τέλος, μία πρώτη “ανάγνωση” του φετινού 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, λίγο πριν από το πρώτο τζάμπολ…

“Εντάξει, σίγουρα είναι πολύ νωρίς, καθώς δεν μπορείς να εξάγεις ασφαλή συμπεράσματα από τα φιλικά. Πιστεύω ότι μετά τις πρώτες 4-5 αγωνιστικές θα έχουμε μία αρκετά πιο “καθαρή” εικόνα των ομάδων. Ωστόσο, από τα φιλικά των αντιπάλων μας που κατάφερα να παρακολουθήσω, μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε ο Εσπερος ΑΟΠΑ, που δείχνει ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει…”.