Γοργόνης: «Η προσθήκη των ξένων κάνει και καλό και κακό στο πρωτάθλημα…»

Ο γκαρντ του Ψυχικού, Διογένης Γοργόνης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» στο webradio της ΕΟΚ με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναλυτικά είπε:

Για το αυριανό (10/12) παιχνίδι με την Ελευθερούπολη: «Η Ελευθερούπολη είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, με σκληρότητα και ποιοτικούς παίκτες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έχουν κοινό σκοπό, οπότε περιμένουμε πολλά απ’ αυτό το παιχνίδι εμείς σαν Ψυχικό».

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι: «Ξέρω και τον κόουτς και μερικά παιδιά που έμειναν από πέρυσι. Τα πράγματα πάνω-κάτω είναι τα ίδια, αλλά το μπάσκετ είναι παιχνίδι και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέσα σ’ ένα παιχνίδι, υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις. Έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο, έχουμε δει το scouting και ετοιμαζόμαστε για το αυριανό ματς».

Για το τι άλλαξε μετά τις δύο σερί ήττες που έκαναν την 5η και την 6η αγωνιστική: «Βγάλαμε αντίδραση μετά απ’ τις δύο ήττες. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, με καινούργιους και ξένους παίκτες, οπότε δεν ήμασταν στο 100%, ούτε ακόμα είμαστε. Σιγά σιγά υπάρχει βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι και φαίνεται αυτό. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτήν τη βελτίωση για το υπόλοιπο της σεζόν».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Με βάση τους ξένους υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα, μια προσαρμογή στις ομάδες, όπως κι εμείς που δεν ξεκινήσαμε καλά και δε βρήκαμε κάποιους ρόλους. Στο περσινό πρωτάθλημα υπήρχε ένα ξεκάθαρο φαβορί, το οποίο ήταν η Καρδίτσα. Φέτος έχουν ξεκινήσει όλες οι ομάδες κάπως περίεργα, με «σκαμπανεβάσματα», έχουν γίνει εκπλήξεις, ενώ πέρυσι δεν υπήρχε τόσο αυτό. Ακόμη και η 1η μπορεί να χάσει απ’ την τελευταία, οπότε θέλει προσοχή. Υπάρχουν ομάδες με καλύτερο ρόστερ, αλλά με την προσθήκη και των ξένων έχει ανέβει το επίπεδο. Δεν είναι κανένα αποτέλεσμα σίγουρο, όλα τα παιχνίδια θέλουν την ίδια προσοχή».

Για την προσθήκη ξένων στο πρωτάθλημα: «Ανεβάζουν το επίπεδο. Υπάρχουν πολύ καλοί ξένοι και στη δική μας και σε άλλες ομάδες. Έχει ανέβει το επίπεδο, αλλά υπάρχει ένα μπέρδεμα ακόμη τώρα στην αρχή, να δουν τα ρόστερ, τους ρόλους, να προσαρμοστούν οι ξένοι. Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες, είναι και καλό και κακό. Απ’ τη μία η προσθήκη ξένων ανεβάζει το επίπεδο, οπότε αναγκαστικά οι Έλληνες πρέπει να βελτιωθούν για ν’ ανταπεξέλθουν σ’ αυτό το επίπεδο και απ’ την άλλη μειώνεται περισσότερο ο χρόνος συμμετοχής σε κάποιους παίκτες».