ΓΣ Κύμης vs Φάρος και… όποιος αντέξει!

kimi-farosΤο μεγαλύτερο ντέρμπι της χρονιάς καταφτάνει! Στις 17:00 της Κυριακής ο ΓΣ Κύμης θα υποδεχτεί στο κλειστό “Νίκος Μαρίνος” τον Φάρο Κερατσινίου, δύο ομάδες που δεν έχουν κρύψει εξ αρχής τη διάθεση τους να ανέβουν στην Α2 και που έπειτα από επτά αγωνιστικές βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις του νότιου ομίλου της Β’ Εθνικής. Ο ΓΣ Κύμης και ο Φάρος είναι επίσης οι δύο ομάδες που έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην κατηγορία και έχουν πολλά κοινά, πέρα από τους υψηλούς στόχους τους.

Εντονο το… άρωμα της Α1

Αμφότεροι οι δύο μεγάλοι μονομάχοι της 7ης αγωνιστικής προέρχονται από διαδοχικές ανόδους (δύο ο Φάρος και τέσσερις ο ΓΣ Κύμης) και έχουν στα ρόστερ τους συνολικά 15 παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν (είτε λίγο ή είτε πολύ) στην Α1: Εννέα ο ΓΣ Κύμης (Παπαντωνίου, Κολώκας, Γκιζόγιαννης, Λόλας, Σιαμανδούρας, Μιλόσεβιτς, kakiouzisΚακιούζης, Καπινιάρης, Κατράνας) και άλλους έξι ο Φάρος (Κομποδιέτας, Μοσχοβίτης, Πετροδημόπουλος, Σιούτης, Μαγκουνής, Κατούφας)! Για ένα απόγευμα, λοιπόν, η Α1 έστω και… νοερά θα βρίσκεται στην Κύμη.

Οι γηπεδούχοι, πέρα από το πλεονέκτημα της έδρας, θα έχουν στο πλευρό τους και το βαθμολογικό προβάδισμα, από τη στιγμή που είναι αήττητοι σε επτά αγώνες, σε αντίθεση με τον Φάρο Κερατσινίου, που στραβοπάτησε στον Υμηττό και πηγαίνει στην Εύβοια με μία ήττα. Γίνεται ευνόητο λοιπόν ότι σε περίπτωση επικράτησης του ΓΣ Κύμης, η ομάδα του Μπρατσιάκου θα ξεφύγει με δύο βαθμούς διαφορά στην κορυφή και θα έχει σαφές προβάδισμα στο στόχο της ανόδου. Στο “Νίκος Μαρίνος”, άλλωστε, δεν έχει συνηθίσει να χάνει.

Το εντός έδρας σερί του ΓΣ Κύμης

Ο ΓΣ Κύμης “τρέχει” ένα σερί 13 νικών στο γήπεδο του, με την τελευταία ήττα να έχει σημειωθεί στις 20 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο των τελικών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, από τον ΑΟ Κύμης. Συνολικά την τελευταία τριετία ο ΓΣ Κύμης έχει απολογισμό 22 νίκες σε 23 αγώνες στο “Νίκος Μαρίνος”, εκεί όπου επικράτησε και την περασμένη σεζόν του Φάρου με 94-85, σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση. Η Κύμη νίκησε και μέσα στο Κερατσίνι τον Φάρου με 75-67, κάνοντας το “2 στα 2” απέναντι στον αυριανό αντίπαλο του. Τα στατιστικά και οι παραδόσεις δεν θα μπουν βέβαια στο παρκέ αύριο το απόγευμα…

Η πορεία του ΓΣ Κύμης

Σεζόν Κατηγορία Ρεκόρ Εντός Εκτός
2012-13 Α’ ΕΣΚΑΣΕ 19-1 9-1 10-0
2013-14 Γ’ Εθνική 19-1 10-0 9-1
2014-15 Β’ Εθνική 7-0 3-0 4-0

Η πορεία του Φάρου Κερατσινίου

Σεζόν Κατηγορία Ρεκόρ Εντός Εκτός
2012-13 Α’ ΕΣΚΑΝΑ 23-3 13-0 10-3
2013-14 Γ’ Εθνική 15-5 8-2 7-3
2014-15 Β’ Εθνική 6-1 3-0 3-1

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του νότιου ομίλου επισκιάζει το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα της Β’ Εθνικής, από το οποίο δεν απουσιάζουν πάντως τα σημαντικά παιχνίδια, όπως το Ηράκλειο-Περιστέρι και το Παπάγος-Πανερυθραϊκός. Χωρίς περιθώρια νέας ήττας θα υποδεχτεί η Αγία Παρασκευή τον Ιωνικό Νίκαιας, κάτι που ισχύει τόσο για τον Χολαργό, όσο και promitheas-foinixγια το Μαρούσι. Τέλος, άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα θα προσπαθήσουν να προσθέσουν στο σακούλι τους ο Φιλαθλητικός (υποδέχεται τον Αμύντα) και ο Δούκας (φιλοξενεί τον Ικαρο Καλλιθέας).

Στο Βορρά, η αναμέτρηση των Τιτάνων Παλαμά (με υπηρεσιακό προπονητή τον Κώστα Σερίφη, μετά την απομάκρυνση του Λευτέρη Χαντζιάρα) με το Αργος Ορεστικό συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αμφίρροπη αναμένεται να είναι και η κόντρα του Ανατόλια με το Πευκοχώρι, όπως και η αναμέτρηση της Ξάνθης μεταξύ της Ασπίδας και της ΧΑΝΘ. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για το Στρατώνι (των 7 σερί ηττών) με αντίπαλο τον Αργοναύτη Καλαμαριάς, ενώ οι Μαχητές Δόξας Πεύκων είναι το προφανές φαβορί κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου, όπως και ο Προμηθέας Πάτρας (παρά τις απουσίες των Ντιπ, Σουφλιά) και ο Φοίνικας Λάρισας στις αναμετρήσεις με Κομοτηνή (δεν θα έχει Βελή, Στασινόπουλο) και Πιερικό Αρχέλαο αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Όμιλος Νότου

Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Περιστέρι Κοτσίμπος-Λιότσος
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Πανερυθραϊκός Θεοδωρόπουλος-Καρδάρης
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-Ιωνικός Νίκαιας Τσαρούχα-Στρέμπας
Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Αμύντας Σκούτας-Ζακεστίδης
Κλ. Αμαρουσίου 17.00 Δούκας-Ίκαρος Καλ. Μπούκας-Μαραμής
“Ν. Μαρίνος” 17.00 ΓΣ Κύμης-Φάρος Κερ. Τσούνας-Κωνσταντινόπουλος
Χολαργού 17.00 Χολαργός-Μαρούσι Διμπινούδης-Ραχιώτης

Όμιλος Βορρά

Ευμοίρου 17.00 Ασπίδα Ξάνθης-ΧΑΝΘ Ταρενίδης Κ.-Ελευθεριάδης
Παλαμά 17.00 Τιτάνες Παλαμά-Άργος Ορ. Λόρτος-Θεοδώρου
Αλκαζάρ 17.00 Φοίνικας-Πιερικός Αρχέλαος Τζίμα-Τσιρτσιμάλης
ΕΑ Πατρών 17.00 Προμηθέας-Κομοτηνή Παπαφωτίου-Μηλαπίδης
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Αργοναύτης Τσουμαχίδης-Ζαχαρής
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Πευκοχώρι Φακίτσας-Πιτσίλκας Μ.
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Π.-Αίας Ευόσμου Δεληγιαννίδης-Τζιβελεκίδου