Γ. Βλασσόπουλος: «Είναι δύσκολο το έργο μας»…

Έχει πάρει απ’ το χέρι τις εφηβικές ομάδες και τις έχει οδηγήσει δύο φορές στο βάθρο διεθνών διοργανώσεων. Η εμπειρία, λοιπόν, που έχει ο Γιώργος Βλασσόπουλος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την προσπάθεια που θα κάνει η εθνική ομάδα των εφήβων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας (21-31/7). Μία προσπάθεια, που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, κάτι που παραδέχεται κι ο ομοσπονδιακός προπονητής. «Οι αντίπαλοι μας διαθέτουν παιδιά με αγωνιστικές εμπειρίες, γεγονός που τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. Είναι δύσκολο το έργο μας», σχολιάζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

«Είναι ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο. Από τη συμμετοχή μας στα διεθνή τουρνουά σε Γαλλία και Ιταλία και από τα φιλικά με Ρωσία, Βουλγαρία και Σερβία τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι έχουμε απέναντί μας πολύ καλές ομάδες. Οι αντίπαλοι μας διαθέτουν παιδιά με αγωνιστικές εμπειρίες, γεγονός που τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα. Εμείς μέσα από πολλά φιλικά που δώσαμε προσπαθήσαμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά και το συγκριτικό μειονέκτημα σε αθλητική υποδομή. Είναι δύσκολο το έργο μας. Ξεκινάμε με την Κροατία που με τους γεννηθέντες το 1994 είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ διαθέτουν και τον Σάριτς που δημιουργεί πολλά προβλήματα. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και θα είμαστε έτοιμη για το ξεκίνημα. Οι δύο πρώτοι αγώνες είναι καθοριστικοί για την πορεία μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό».

Αναφερόμενος στις ομάδες που μπορεί να χρίσει φαβορί είπε: «Οι Πολωνοί ως διοργανωτές, καθώς με τους γεννηθέντες του 1993 έχουν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κόσμο. Η συγκεκριμένη φουρνιά των Πολωνών έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις. Επίσης Ισπανοί και Λιθουανοί είναι πάντα πολύ δυνατοί σε αυτές τις ηλικίες».

Όσον αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα της εθνικής μας ομάδας σ’ αυτή τη διοργάνωση: «Δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών ή κάποια ατυχία. Είναι έτοιμη η ομάδα και βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό το είδαμε και κόντρα στη Σερβία όπου λειτουργήσαμε σωστά σε άμυνα και επίθεση. Αυτό που θα πρέπει να παλέψουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Το μειονέκτημα ότι δεν διαθέτουμε πολλές εμπειρίες ευρωπαϊκού επιπέδου θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε φθάνοντας στο 100% των δυνατοτήτων μας».

Τέλος όσον αφορά τις πιθανότητες για διάκριση τόνισε: «Πολλά θα φανούν από τα πρώτα παιχνίδια. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίρνουμε διαρκώς εμπειρίες. Η ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει παρουσιάσει μια γεωμετρική πρόοδο και βελτίωση, κάτι που θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια του τουρνουά. Ο ενθουσιασμός που μπορεί να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, η θετική ψυχολογία, μπορεί να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».