Γ. Τσαούσης: “Η Γ’ εθνική έχει άγρια ομορφιά”…

Η προσπάθεια που έκανε τόσο ο ίδιος, όσο κι οι παίκτες του ήταν μεγάλη. Όμως ούτε ο Γιάννης Τσαούσης, ούτε κι η ομάδα που κοουτσάρισε, η Έξω Παναγίτσα δεν μπόρεσαν να χαμογελάσουν στο τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, αποχαιρετώντας την κατηγορία. Ο Γιάννης Τσαούσης μίλησε για τις εικόνες που του έμειναν “χαραγμένες” στο μυαλό του απ’ όλη αυτή τη χρονιά στο site του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών, επισημαίνοντας ότι το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής “έχει άγρια ομορφιά”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:
Για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε
“Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Αντιμετωπίσαμε πολλούς τραυματισμούς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα βασικοί παίκτες να μείνουν εκτός δράσης για πέντε αγωνιστικές. Την περίοδο των Χριστουγέννων είχαμε ταυτόχρονους τραυματισμούς κάτι που μας αποδυνάμωσε. Όσον αφορά το πρωτάθλημα ήταν για ακόμα μία φορά συναρπαστικό. Η Γ’ εθνική φημίζεται για την άγρια ομορφιά που έχει αλλά και για τον αμφίρροπο χαρακτήρα. Φέτος είχαμε ακόμα μία ιδιαιτερότητα καθώς έπεφταν περισσότεροι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρωταθλητές από το Νότο της Γ’ πρωταγωνιστούν στη Β’ εθνική. Θυμηθείτε τι έκαναν Κηφισιά, Πανελευσινιακός και ΟΦΗ. Σε αυτή τη κατηγορία μέσα σε μία αγωνιστική τα πάντα αλλάζουν μπορεί από εκεί που πας για πρωτάθλημα να βρίσκεσαι να παίζεις την παραμονή”.

Τι πήγε στραβά και η Έξω Παναγίτσα γνώρισε τον υποβιβασμό;
“Εγώ πιστεύω ότι μας επηρέασαν οι τραυματισμοί. Οι τρεις από τους βασικούς μας έμειναν καιρό έξω. Οι Τσίτσης και Δέδες λόγω τραυματισμού, ενώ ο Χατζηστάμου σταμάτησε λόγω προσωπικών προβλημάτων. Υπήρχαν ματς που παίξαμε με μόλις πέντε παίκτες. Στον αγωνιστικό τομέα ήταν κομβικής σημασίας η ήττα από τον Αργοναύτη. Όπως εξελίχθηκε η κατηγορία εκεί κρίθηκαν όλα. Γενικά όμως είμαι περήφανος γιατί παλεύαμε όλα τα παιχνίδια”.

Τα σχέδια του για τη νέα σεζόν που τον βρίσκει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ
“Στόχος είναι η ομάδα να κάνει μια αξιοπρεπή χρονιά. Πολλά νέα παιδιά θα πάρουν συμμετοχή, χρόνο συμμετοχής και παραστάσεις. Θέλουμε αυτή η νεανική ομάδα να ψηθεί, ώστε να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει κάποια πράγματα με αξιώσεις”.

Για τη τρίτη συνεχόμενη σεζόν που θα βρίσκεται στο πάγκο της ομάδας
“Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να μένει για μεγάλο διάστημα στην ίδια ομάδα. Όλες οι ομάδες που έδειξαν υπομονή και στήριξαν τον προπονητή κατάφεραν να βγάλουν κάτι καλό. Ο προπονητής μπορεί να εφαρμόσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του και να σχεδιάσει την ομάδα που θέλει σε βάθος χρόνου. Στην Έξω Παναγίτσα γνωρίζω τους ανθρώπους κι αυτοί έμενα με αποτέλεσμα η συνεργασία μας να είναι σε σωστές βάσεις”.

Το Who is who του Τσαούση
Ο Γιάννης Τσαούσης γεννήθηκε το 1970 και αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ της Γιουγκοσλαβίας. Σε ηλικία 26 ετών ξεκίνησε η ενασχόληση του με την προπονητική. Από το 1996 έως το 2006 ήταν άμεσος συνεργάτης στην ΑΓΕΧ δίπλα σε σπουδαίους προπονητές (Βαγγέλης Αγγέλου, Κώστας Μίσσας, Βλάντο Τζουρόβιτς, Θανάσης Γιαπλές). Τη σεζόν 2008-09 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη Λιβαδειά, ενώ ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η συνεργασία του με την Έξω Παναγίτσα. Με τις ακαδημίες της ΑΓΕΧ τη σεζόν 1999-2000 πανηγύρισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.