Δίδυμη “κόντρα”, γεμάτη πειράγματα

Είναι δίδυμοι, παίζουν μπάσκετ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, κι όμως αντιμέτωποι στο ίδιο γήπεδο έχουν βρεθεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν! Το γεγονός λοιπόν ότι θα τις… τριτώσουν αύριο το απόγευμα στο Ιβανώφειο, αποτελεί σίγουρα ένα σημείο αναφοράς για τον Θανάση και τον Νίκο Τοπούζη. Η “κόντρα” τους, μάλιστα, έχει αρχίσει εδώ και μέρες…

«Ο χαβαλές για το παιχνίδι έχει αρχίσει εδώ και μια εβδομάδα. Λέμε διάφορα ο ένας στον άλλον, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι το ιδιαίτερο» λέει στο infobasket ο Θανάσης Τοπούζης. Σε αυτό, ο αδερφός του είναι απόλυτα σύμφωνος… «Μας ρωτούν για αυτό το παιχνίδι σαν να είναι ο… Ολυμπιακός εναντίον του Παναθηναϊκού, η αλήθεια είναι όμως ότι μέσα στο γήπεδο βλέπουμε μόνο τις τέσσερις ίδιες φανέλες. Τα πειράγματα βέβαια γίνονται…» τονίζει ο (μεγαλύτερος κατά ένα λεπτό) Νίκος Τοπούζης, ο οποίος διανύει την τελευταία του χρονιά στο μπάσκετ. Αυτό το γεγονός, λοιπόν, ίσως κάνει την αυριανή (προτελευταία ή ακόμα και τελευταία) αναμέτρηση ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Τα δύο αδέρφια έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν μόνο δύο φορές. Ηταν τη σεζόν 2003-04, στη Β’ Εθνική, όταν ο Νίκος έπαιζε στον Σπόρτιγκ και ο Θανάσης στο Αιγάλεω. Ο απολογισμός τους είναι 1-1 νίκες, 1-1 άνοδοι (τόσο το Αιγάλεω, όσο και ο Σπόρτιγκ ανέβηκαν στην Α2 εκείνη τη σεζόν) και 15-6 πόντοι υπέρ του Θανάση (βλ. πιο κάτω). Στα… πειράγματα, πάντως, ο Νίκος έχει ένα μικρό προβάδισμα. Οπως και στα… μονά.

«Δεν έχουμε παίξει πολλές φορές αντιμέτωποι επειδή ο Θανάσης κοιτούσε πάντα να με αποφεύγει. Δεν ήθελε να χάνει! Επειδή όμως είναι η τελευταία χρονιά μου φέτος στο μπάσκετ, θα γίνει το 3-1. Μετά ίσως τον αφήσω να με κερδίσει στο μονό, εκεί που τον κερδίζω πάντα» λέει γελώντας ο φόργουορντ της Μεταμόρφωσης.

Ο σέντερ του Ηρακλή, από την άλλη, έχει τελείως διαφορετική άποψη. «Η αλήθεια είναι ότι στο μονό δεν τον κερδίζω ποτέ, επειδή παίζει πιο περιφερειακά και τραβιέται μακριά από το καλάθι. Φέτος όμως θα κάνω το 2-0 στους αγώνες μας». Αυτό είναι το “μήνυμα” του Θανάση. Τα υπόλοιπα στο παρκέ…

Νίκος Τοπούζης Vs Θανάσης Τοπούζης

1. Σπόρτιγκ-Αιγάλεω 73-59

Ημερομηνία: 26/10/2003
Το φύλλο αγώνα: Νίκος 2 πόντοι, Θανάσης 6 πόντοι.

2. Αιγάλεω-Σπόρτιγκ 79-74

Ημερομηνία: 1/2/2004
Το φύλλο αγώνα: Θανάσης 9 πόντοι, Νίκος 4 πόντοι.