Δεν έχουν περιθώριο ήττας σε Καισαριανή, Αγιο Θωμά

basketball-image-free-images-misc-artistic-145002Στην Καισαριανή και στον Αγιο Θωμά θα διεξαχθούν τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Η Νήαρ Ηστ θα υποδεχτεί με την πλάτη στον τοίχο (και χωρίς τον Τόλη Καρνέση στον πάγκο λόγω τιμωρίας) το Περιστέρι, το οποίο έχει πάρει τα πάνω του μετά τις διαδοχικές νίκες που σημείωσε, ακόμα όμως μόνο άνετα δεν αισθάνεται.

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Το Μαρούσι κινδυνεύει να μπλέξει άσχημα σε περίπτωση που υποστεί και πέμπτη εντός έδρας ήττα, την ώρα που ο Εθνικός δεν έχει περιθώρια νέας ήττας μετά το σοκ που υπέστη την προηγούμενη Κυριακή από τον Ιωνικό Νίκαιας. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη, από την άλλη, θα υποδεχτεί τον Δούκα με στόχο φυσικά να σημειώσει την 5η συνεχόμενη νίκη και τη 10η σε ισάριθμα παιχνίδια στο γήπεδο της, παραμένοντας στην πρώτη θέση.

Ενα βαθμό πιο κάτω βρίσκεται πάντα ο Αετός, που φιλοξενεί τον Χολαργό (που μετράει 3 σερί νίκες και ανέβηκε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού) και ταυτόχρονα καραδοκεί για ένα πιθανό στραβοπάτημα των πρωτοπόρων. Κρίσιμο είναι το παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό για την Ενωση Ιλίου, η οποία παρά τις διαδοχικές νίκες που έχει σημειώσει, βρίσκεται σε… ανεπιθύμητο έδαφος (11η θέση).

Λιγότερα διακυβεύονται στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, καθώς ο Ιωνικός Ν.Φ. και ο Πόλις Καλλιθέας έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ το Ηράκλειο έχει μείνει εκτός στόχων. Μόνο ο Αμύντας επιζητεί επιτακτικά τη νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα.

 Οσο ζει, ελπίζει η Λιβαδειά…

Δύσκολη αποστολή στην Κατερίνη έχει η Λιβαδειά στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του βόρειου ομίλου. Η ομάδα του Παναγιώτη Αριδά δεν έχει πια πολλές πιθανότητες για απευθείας άνοδο, όσο… ζει όμως ελπίζει. Για να συνεχίσει να ελπίζει, βέβαια, θα πρέπει να φύγει από την Κατερίνη με τη νίκη επί του Πιερικού Αρχέλαου, ο οποίος δεν έχει περιθώρια για άλλη εντός έδρας ήττα μέχρι το τέλος της σεζόν. Παράλληλα, θα περιμένει και (τουλάχιστον) ένα.. δωράκι από τη Δόξα Λευκάδας, η οποία όμως μετράει αισίως 11 σερί νίκες και υποδέχεται αυτή την εβδομάδα τον Αία Ευόσμου.

Το μεγάλο ενδιαφέρον στο βόρειο όμιλο, βέβαια, βρίσκεται στη μάχη της παραμονής, στην οποία εμπλέκονται ουκ ολίγες ομάδες. Το ματς της ημέρας γίνεται πάντως στο Αιγάλεω, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί το Πευκοχώρι, την ίδια ώρα που το Αργος Ορεστικό δεν θα σκέφτεται φυσικά τίποτε άλλο από τη 10η φετινή νίκη επί του ουραγού Ηρακλή Κοζάνης.

Εκτός έδρας αγωνίζονται επίσης και οι άλλες δύο ομάδες που βρίσκονται με το ένα πόδι στη Γ’ Εθνική, δηλαδή η Ελευθερούπολη (στη ΧΑΝΘ) και η Νίκη Βόλου (στα Πεύκα). Τέλος, στην Καλαμαριά o Αργοναύτης θα αντιμετωπίσει το Στρατώνι, φιλοδοξώντας να κάνει το 9-1 στο γήπεδο του και να απομακρυνθεί από τις η ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Εθνικός Ραχιώτης-Πολυχρόνης 55-64
Νήαρ Ηστ 17.00 Νήαρ Ηστ-Περιστέρι Παπαφωτίου-Διμπινούδης 90-88 (π.)
“Ζ. Αλεξάνδρου” 17.00 Ιωνικός Ν.Φ.-Ηράκλειο Καραλής-Μαυρατζάς 71-82
Στρέφη 17.00 Αετός-Χολαργός Μπούκας-Τσάτσης 80-58
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ενωση Ιλίου-Πανερυθραϊκός Θεοδωρόπουλος-Αναγνώστου 72-52
ΔΑΚ Νίκαιας (κ.θ.) 17.00 Ιωνικός Νίκαιας-Δούκας Παυλόπουλος-Μαραμής 80-85
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Πόλις Καλλιθέας Παπαγιαννόπουλος-Μηλαπίδης 78-54


Βόρειος όμιλος

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
Αργους Ορ. 17.00 Αργος Ορ.-Ηρακλής Κοζ. Λαζαρίδης-Τσιρτσιμάλης 83-72
Αιγάλεω 17.00 Αιγάλεω-Πευκοχώρι Μπορμπαντωνάκης-Μαρνελάκης 79-99
ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Ελευθερούπολη Πιτσίλκας Μ.-Ξέρας 80-74
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Στρατώνι Φακίτσας-Πιτσίλκας Β. 80-100
ΔΑΚ Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Αίας Ευόσμου Τσιαπλής-Κατωτεκίδης 79-75
ΚΓ ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Λιβαδειά Δεληγιανίδης-Θεοδώρου 60-64
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Πεύκων-Νίκη Βόλου Ντούρας-Κατρακάρης 79-73