Δεράος: «Μας έχουν δυσκολέψει τα οικονομικά προβλήματα»

Πρωτόπαιξε μπάσκετ στην Πάτρα, ενώ στην ίδια πόλη ανέλαβε την πρώτη του ομάδα ως προπονητής. Ο Σπύρος Δεράος έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της Παναχαϊκής, μια ομάδα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο 40χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει  στο τι θα πρέπει να γίνει, προκειμένου το πατρινό μπάσκετ να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή…

Σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας ο προπονητής των “μελανέρυθρων” ανέφερε: «Ξεκινώντας από πέρυσι θέλαμε να δομήσουμε μία ομάδα, η οποία θα στηριζόταν σε παιδιά δικά της, αν και εφόσον ο στόχος είχε επιτευχθεί. Γι’ αυτό και είχαμε δώσει έμφαση στην ατομική βελτίωση των παικτών. Αυτό το πετύχαμε και φέτος φτιάξαμε μία ομάδα με σχετικά χαμηλό μπάτζετ και με λίγες προσθήκες. Ξεκινήσαμε με αρκετή ενέργεια και ζωντάνια, καθώς και όνειρα παραμονής. Παρόλα τα άσχημα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια προετοιμασίας, είχαμε τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι θα πάμε καλά στο πρωτάθλημα, καθώς δουλεύαμε μεθοδικά και σκληρά. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα με  τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια, μετά όμως κάποια προβλήματα που είχαν σχέση με τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας, μας επηρέασαν και γενικά η ηρεμία που είχαμε είχε διαταραχθεί».

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Δεράος μίλησε τόσο για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα του, όσο και στην απόφαση που πήραν αυτός και οι παίκτες του προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες: «Τα οικονομικά προβλήματα, που κανείς δεν περίμενε πως θα έφταναν σε αυτό το σημείο, μας έχουν δυσκολέψει. Από εκεί και πέρα, κάνοντας κάποιες ήττες και ξεπερνώντας αυτό το σοκ, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προπόνησή μας και τη δουλειά μας, όσο είναι αυτό ανθρωπίνως δυνατό».

Ο τεχνικός της πατρινής ομάδας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με τον Πορφύρα, με τον Σπύρο Δεραό να ζητά συγγνώμη από τους ανθρώπους των Πειραιωτών: «Κάνοντας μία παρένθεση θέλω να πω πως όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μία αναστάτωση, που πολλές φορές μας έβγαζε εκτός ορίων, με αποκορύφωμα τα επεισόδια στο ματς με τον Πορφύρα, τη συμπαθή αυτή ομάδα, στην οποία θέλω να αποστείλω τα ειλικρινά συγγνώμη μου γι’ αυτά που συνέβησαν».

Οπως είναι φυσικό, τεχνικός του πατρινού συλλόγου μίλησε και για το “πατρινό μπάσκετ”: «Το πατρινό μπάσκετ θα πρέπει να κάνει έναν επαναπροσδιορισμό του τρόπου δουλειάς των ομάδων, με έμφαση στην ανάπτυξη των ακαδημιών, σε όλα τα επίπεδα και όλοι εμείς οι προπονητές να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, στο να βελτιώνουμε και να βγάλουμε καινούργια παιδιά και να μην επικεντρωνόμαστε στο…  κυνήγι των αποτελεσμάτων».

Τέλος, ο νεαρός τεχνικός έστειλε τις ευχές του εν όψει της νέας χρονιάς: «Θέλω να δώσω πολλές ευχές για το νέο χρόνο. Μακάρι να είμαστε όλοι γεροί και πάνω απ’ όλα με λιγότερα νεύρα».