Διάθεση για… lifting της ΕΚΑΣΘ από την Επιτροπή της Καλαθοσφαιρικής Ανανέωσης

kalathosfairiki ananeosiΚαινοτόμες προτάσεις παρουσίασε η Επιτροπή της Καλαθοσφαιρικής Ανανέωσης, η οποία διεκδικεί την εμπιστοσύνη των σωματείων της ΕΚΑΣΘ στις επερχόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε η νέα κίνηση στα μπασκετικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης “έβαλε” στο τραπέζι μερικά από τα χαρτιά της, με τα μέλη της να δείχνουν διάθεση για ριζικό lifting στην ΕΚΑΣΘ και ανανέωση του μπασκετικού χάρτη της πόλης.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, η κίνηση Καλαθοσφαιρική Ανανέωση δημιουργήθηκε από ανάγκη για δημιουργικότητα, τις απαιτήσεις που υπάρχουν για την εξέλιξη και την ανάδειξη του μπάσκετ, στην πόλη, μεταξύ της Νεολαίας.

Στις προγραμματικές κινήσεις της Καλαθοσφαιρικής Ανανέωσης είναι η παρουσία στα σχολεία μέσω κοινωνικής δράσης (βραβεύσεις και σχολικούς αγώνες), η στελέχωση του προσωπικού στις Μικτές Ομάδες, η προσέλκυση διακεκριμένων προπονητών για ενδεικτικές προπονήσεις, η δημιουργία βάσης δεδομένων των αθλητών και η γυμναστική παρακολούθησή του, καθώς και η καταγραφή σωματομετρικών χαρακτηριστικών, η παρουσία της σε αγώνες της Α1, Α2 ανδρών και γυναικών και η επανασύσταση της Μικτής ΕΚΑΣΘ.

Σκοπεύει, ακόμη, στην θεσμοθέτηση All Star Game, που θα αποτελεί μια γιορτή για το άθλημα, με την ενεργή συμμετοχή σχολείων, στην αναβάθμιση του καλοκαιρινού camp, στον επαναπροσδιορισμό των Final 4, στην επιθεώρηση των αθλητικών υποδομών.

Στρατηγικός στόχος είναι η δημιουργία του Σπιτιού του Basketball, καθώς και η παρουσία Θεσσαλονικέων προπονητών στις Εθνικές Ομάδες με κύριο ρόλο.

Η Καλαθοσφαιρική Ανανέωση στοχεύει στην οργάνωση Final 4 U-20 στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασίες με ΣΕΠΚ, με πρώτο στόχο την θεσμοθέτηση σεμιναρίου για τις μικρές ηλικίες, με το Σύλλογο Παλαιμάχων, στην δημοσιοποίηση των ενεργειών μέσω του site, αλλά και των social media, στη δημιουργία εθελοντικής πλατφόρμας, στην προσέλκυση υποστηρικτών (κι όχι χορηγών) για τα σωματεία και στην παρέμβαση στα δρώμενα της πόλης.

Ως μακροχρόνιο στόχο έθεσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου της ΕΚΑΣΘ.

Τα μέλη της κίνησης τόνισαν: «Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και φρέσκο μέσα από τη στασιμότητα που φέρνει σήψη, Πιστεύουμε ότι η πόλη έχει υγιείς μονάδες, που θέλουν να βοηθήσουν. Η Θεσσαλονίκη ήταν, πάντα, πρωτοπόρος στο Basketball κι όχι φτωχός συγγενής. Να το αλλάξουμε αυτό. Να αλλάξουμε τη νοοτροπία του “Όχι, δε γίνεται”».