Διαιρεμένη αλλά και… αναβαθμισμένη

Ανανεωμένη, διευρημένη και σίγουρα πιο ελκυστική από πέρυσι! Κάπως έτσι μοιάζει η φετινή Β’ Εθνική, που ξεκινάει σήμερα το δικό της “μαραθώνιο”, με πρωτάθλημα δύο ομίλων για πρώτη φορά στην 26ετή ιστορία της. Κι αν οι απανωτές αλλαγές των ομάδων που έγιναν όλο το καλοκαίρι άφησαν πίσω τους κάποιες άσχημες εντυπώσεις, όλα συγκλίνουν στο ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ποιοτικό τουλάχιστον από τα δύο προηγούμενα.

Σε αυτό… βοηθάει σαφώς η “κάθοδος” της ΑΕΚ, η οποία έχει φτιάξει φέτος το ακριβότερο ρόστερ της κατηγορίας και προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί στο νότιο όμιλο. Φυσικά, τα πράγματα διόλου εύκολα θα είναι και αυτό θα φανεί από την αρχή, καθώς το πρώτο της ταξίδι θα το κάνει στην Πάτρα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νεανικό και άκρως επικίνδυνο Εσπερο ΑΟΠΑ. Επίσης, δεν είναι και η… μόνη που επιζητά την άνοδο στην Α2 από το νότιο όμιλο, καθώς πρωταγωνιστικές βλέψεις έχει επίσης ο Αμύντας, αλλά και τρεις πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στην κατηγορία, το Ψυχικό, ο Αετός και το Ιλιον.

Στο Βορρά, η κατάσταση μοιάζει ακόμα πιο περίπλοκη. Εκεί ο Ηρακλής, ο Φίλιππος Βέροιας και το Μαρούσι θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα έχοντας φυσιολογικά την ταμπέλα του φαβορί, καθώς είναι οι δύο ομάδες που κινήθηκαν πιο δραστήρια από κάθε άλλη στο μεταγραφικό παζάρι, δημιουργώντας πολύ “δυνατά” ρόστερ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα παίζουν και μόνοι τους, σε ένα όμιλο που φαίνεται εκ πρώτης άποψης πολύ ισορροπημένος. Το Ανατόλια, ο Πιερικός/Αρχέλαος, ο Ιωνικός Ν.Φ., το Στρατώνι και οι Μαχητές Δόξας Πευκών έχουν σημαντική δυναμική, ενώ το θέμα “υποβιβασμός” θα απασχολήσει σίγουρα πολλές ομάδες μέχρι και την τελευταία αγωνιστική…

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Όμιλος Νότου

Π. Αλεξιώτισσας 17.00 Έσπερος ΑΟΠΑ-ΑΕΚ (Κοτσιμπός-Μπλέτσας)
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ένωση Ιλίου-Χαλκίδα (Κοντίλης-Λογοθέτης)
Δούκα 17.00 Δούκας-Αμύντας (Ντάβαρης-Διμπινούδης)
Χολαργού 17.00 Χολαργός-Νήαρ Ηστ (Αποστολίδης-Ραχιώτης)
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Πανερυθραϊκός (Παπαθανασίου-Ζακεστίδης)
Στρέφη 17.00 Αετός-Πέραμα (Παπαγιαννόπουλος-Πολυχρόνης)

Όμιλος Βορρά

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Φίλιππος Βέροιας (Γερακίνης-Παργιαννόπουλος)
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Αιγάλεω (Μπούκας-Μαγκωνάκης)
ΜΕΝΤ 17.00 ΜΕΝΤ-Ηρακλής (Πολυχρονιάδης-Θεοδώρου)
Β’ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Αίας Ευόσμου (Μαντήλας-Νάκας)
Διαβατών 14.00 Ιωνικός Ιωνίας-Ιωνικός ΝΦ (Ταρενίδης Κ.-Ρούκας)
Αρναίας 17.00 ΣΑ Στρατωνίου – Μαχητές Δόξα Πεύκων (Τσιαπλής – Κατωτεκίδης)