Διαμαντάκος: Ώρα για δουλειά κι όχι για δηλώσεις…

Έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία πέρσι στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ το Αγρίνιο επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες με στόχο να διατηρηθεί σε αυτές. Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν αυτό που ονειρεύονταν στη διοίκηση της ομάδας κι έτσι αποφάσισαν να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία ο προπονητής που ηγήθηκε στη περσινή προσπάθεια. Ο Γιάννης Διαμαντάκος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του στον ΑΟ Αγρινίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την επιστροφή του στην ομάδα του Αγρινίου μετά την περσινή άνοδο
“Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ώρα για δηλώσεις αλλά για πολύ δουλειά. Το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν υπήρξε συμφωνία με τη διοίκηση, όμως τώρα υπήρχαν κάποιες συνθήκες κι έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε εκ νέου. Το θετικό ήταν ότι η διακοπή που υπήρξε στη συνεργασία μας έγινε σε καλό κλίμα και ουσιαστικά χωρίσαμε ως φίλοι για κάποιους άλλους λόγους. Τα όσα έγιναν στο παρελθόν δεν έχουν αξία πλέον γιατί αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο του Αγρινίου είναι η ομάδα και τα αποτελέσματα της κι όχι ποιος είναι προπονητής”.

Για το ρόστερ της ομάδας
“Πάντα δουλεύεις με τους παίκτες που έχεις. Στην προπονητική υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι “κάθε προπονητής πρέπει να θεωρεί τους παίκτες που έχει τους καλύτερους” κι αυτό πιστεύω κι εγώ. Είναι φυσικό ότι υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να θέσουμε και αφορούν τη λειτουργία της ομάδας, τον τρόπο δουλειάς και τη φιλοσοφία προκειμένου όλα αυτά να ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλω”.

Για τους στόχους που θέτει
“Αυτή τη στιγμή πάμε βήμα βήμα για να πάρουμε το μάξιμουμ σε κάθε αγώνα. Είναι νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα και με τη πάροδο του χρόνου θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα παρουσιάζουμε την εικόνα που θέλουμε.
Για εμένα το βασικότερο είναι να έχουμε συνέχεια-διάρκεια σε αυτό που κάνουμε και σε αυτό που παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο. Αν υπάρχει συνέχεια θα έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Εθνικό
“Αναμφίβολα πρόκειται για μία αξιόλογη ομάδα, η οποία μπορεί να έρχεται ως νεοφώτιστη στη κατηγορία, όμως το ρόστερ και οι στόχοι της είναι πολύ ψηλά. Για εμάς έχει μεγάλη σημασία εξαιτίας της αλλαγής στη τεχνική ηγεσία. Δεν είναι κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος γιατί ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή, όμως είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία γιατί θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα”.