Δικταπανίδης: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

 Οι Μαχητές Πεύκων έχουν καταφέρει σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να έχουν καταφέρει να μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δικταπανίδης,  μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το καλό ξεκίνημα αλλά και για το δύσκολο εκτός έδρας ματς της Κυριακής κόντρα στον Ορφέα Νέου Σκοπού.

Αναλυτικά:

Για την Δόξα Πεύκων και τη πολύ καλή πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα:

«Εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και μέχρι τώρα μας βγαίνει θετικά. Δεν βλέπουμε το μέλλον και δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Βάζουμε στόχο κάθε εβδομάδα την βελτίωση των παικτών και κατ’ επέκταση της ομάδας. Γενικά δεν βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους αλλά βραχυπρόθεσμους που αφορούν την κάθε αγωνιστική».

Για τους στόχους της ομάδας του στο πρωτάθλημα:

«Οι στόχοι είναι πολλαπλοί. Αρχικά θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία στη κατηγορία. Επίσης μας ενδιαφέρει να κάνουμε μία ομάδα πιο νεανική και να μπούμε σε διαδικασία παραγωγής παικτών. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που μας ενδιαφέρει περισσότερο η βελτίωση της ομάδας παρά τα πρόσκαιρα αποτελέσματα. Θέλουμε να αποκτήσει η ομάδα ειδικό βάρος στο μπάσκετ της πόλης.

Αγωνιστικά από τη στιγμή που ξεκινάμε με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δεν νομίζω ότι η σωτηρία πρέπει να είναι ο στόχος, όμως δεν μπορούμε να πούμε και για άνοδο. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε γιατί υπάρχουν πολλά δυνατά ρόστερ και ειδικά ο Σκόπος και η Κομοτηνή είναι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Κάθε εβδομάδα θέλουμε να είμαστε καλά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο για να δούμε τι καταφέραμε».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Ορφέα Νέου Σκοπού:

«Το ρόστερ του Σκοπού είναι ίσως το καλύτερο της κατηγορίας. Είναι από τα μεγάλα φαβορί για το πρωτάθλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θα πρέπει να δούμε το ματς φάση-φάση και δευτερόλεπτο-δευτερόλεπτο. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Με ενδιαφέρει η ομάδα να παίζει καλά γιατί το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι και θέμα τύχης ή σύμπτωσης. Πρέπει να ξεπεράσουμε και κάποιους μικροτραυματισμούς που αντιμετωπίζουμε».