Διπλή πρόκληση κόντρα σε Αιγινιακό και… χιόνι!

Λίγο χιόνι δεν πτοεί κανέναν όταν είναι αποφασισμένος να φτάσει στον προορισμό του. Όταν βέβαια το λίγο γίνεται…πάρα πολύ τότε μεγάλη είναι και η ταλαιπωρία! Επειδή λοιπόν το χιόνι στη Σιάτιστα είναι σίγουρα… πολύ όπως και στην ευρύτερη περιοχή αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολέψει όλη την εβδομάδα τη προετοιμασία του Ηρακλή Κοζάνης.

Οι σκέψεις για προπόνηση στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι άλλωστε και η έδρα πέντε αθλητών της ομάδας, έγινε προσπάθεια να γίνει πράξη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το θετικό από τη μεγάλη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις των παικτών προς τη Σιάτιστα ήταν ότι οι προπονήσεις πήγαν πολύ καλά και στον Ηρακλή δηλώνουν πανέτοιμοι για τον αγώνα με τον Αιγινιακό.

Το ψύχος των καιρικών συνθηκών δεν επηρέασε κανέναν παίκτη (θα είναι όλοι στη διάθεση του προπονητή τους τη Κυριακή), αντιθέτως γίνεται όλο πιο έντονη η «φλόγα» της επιθυμίας όλων για μια ακόμα ενδεχόμενη επιτυχία ιδίως απέναντι σε έναν πολύ καλό και μαχητικό αντίπαλο.

Ο προπονητής Ζήσης Τζιλίνης σε αποκλειστικές δηλώσεις έδωσε το δικό του στίγμα για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αιγινιακό τονίζοντας τη μεγάλη του σημασία: «Ο αντίπαλος μας είναι μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα και δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση όπως και εμείς. Ο αγώνας όμως είναι εντός έδρας και ο παράγοντας αυτός παίζει σημαντικό ρόλο. Εμείς δεν έχουμε χάσει στο γήπεδο μας και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Γνωρίζουμε καλά τον Αιγινιακό και αυτός γνωρίζει πολύ καλά εμάς».

Αναφερόμενος στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι όπου είχε επικρατήσει ο Αιγινιακός με τέσσερις πόντους ο τεχνικός του Ηρακλή δήλωσε: « Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει σημαντικά κάτι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι αν και ελπίζω αυτή τη φορά η διαιτησία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σίγουρα θα κατέβει και ο Αιγινιακός για τη νίκη που αν τη πετύχει θα είναι ένα μεγάλο διπλό γιαυτούς, αλλά πιστεύω πως εμείς τη θέλουμε περισσότερο. Οι παίκτες μου θέλουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις».

Πόσο σημαντική όμως μπορεί να αποδειχθεί για τη συνέχεια, μια ενδεχόμενη νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο τόσο νωρίς στον δεύτερο γύρο:  «Αν και βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και επικεντρωνόμαστε σ’ αυτόν, πιστεύω ότι τα τρία παιχνίδια με αρχή τον Αιγινιακό και τι θα μπορέσουμε να πετύχουμε σ’ αυτά θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο αλλά οι αγώνες αυτοί είναι σαν ένα κρας- τεστ των δυνατοτήτων μας αναφορικά με το που μπορούμε να φτάσουμε».