Δοκιμές για τρεις (πρωτοπόρους)….

Οι τρεις πρωτοπόροι παλεύουν για την άνοδο και αυτήν (24η αγωνιστική)… Η ιστορία όμως απέναντι στο Παγκράτι δεν ευνοεί τη Νέα Κηφισιά, ενώ Φιλαθλητικός και Τρίκαλα δοκιμάζονται σε δύσκολες έδρες. Σημαντικό παιχνίδι όσον αναφορά την παραμονή είναι και αυτό του Αρκαδικού με το Ηράκλειο.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Ν. Κηφισιάς, 17:00)

Να αφήσει πίσω της την ήττα στα Τρίκαλα, καλείται η Νέα Κηφισιά και να δείξει παράλληλα το καλύτερό της πρόσωπο ώστε να πάρει τη νίκη επί του Παγκρατίου. Η νίκη είναι αναγκαία για τους γηπεδούχους οι οποίοι πλέον καλούνται να κάνουν το 3/3 και να κατακτήσουν το στόχο τους που δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα.  Από την άλλη, το Παγκράτι θέλει να δώσει συνέχεια στη μίνι παράδοση που έχει τα τελευταία δύο χρόνια καθώς οι «ροσονέρι» μετρούν  τρεις νίκες επί της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου. Γι΄αυτό και το Παγκράτι  στη Νέα Κηφισιά θέλει να φύγει με το «διπλό».

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΤΡΙΚΑΛΑ (ΔΑΚ Σερρών, 17:00)

Στην Κρήτη, οι Ικαροι έδειξαν να… επιστρέφουν. Οι Σερραίοι θέλουν να πάρουν μία μεγάλη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα και να ανέβουν στο βαθμολογικό πίνακα.  Όμως, η θεσσαλική ομάδα έχει άλλη άποψη καθώς για να ανέβει κατηγορία θέλει πάση θυσία τρεις νίκες στα τελευταία τρία ματς.   Αρα, η νίκη στις Σέρρες είναι επιβεβλημένη για τα Τρίκαλα… Από την πλευρά των γηπεδούχων στην αποστολή θα είναι Τότσιος και Πεχλιβάνης.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ( Τρίπολης, 16:00)

Σημαντικό παιχνίδι όσον αναφορά την παραμονή. Ο Αρκαδικός μάχεται για τη θέση του στην Α2 και κόντρα στο Ηράκλειο θέλει να πάρει τους δύο βαθμούς και να μεγαλώσει τη βαθμολογική απόσταση από την τελευταία τριάδα (σ.σ. 31 βαθμούς έχει ο Αρκαδικός -11 στο βαθμολογικό πίνακα- και 29 το Ηράκλειο -12ος). Από την άλλη για το Ηράκλειο το ματς έχει χαρακτήρα «do or die» καθώς η ήττα του δείχνει την πόρτα της εξόδου. Η κρητική ομάδα θέλει οπωσδήποτε το «διπλό» για να συνεχίσει να διεκδικεί με αξιώσει την παραμονή της.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ (Αμαλιάδας, 17:00)

Ο Κόροιβος θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν κάνοντας μόνο νίκες. Ο σύλλογος της Αμαλιάδας απέναντι στο Λαύριο θέλει να δώσει συνέχεια στις πετυχημένες εμφανίσεις. Μαθηματικά ωστόσο, μπορεί να κερδίσει ακόμα και την άνοδο καθώς κάνοντας στο τρία στα τρία και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να βρεθεί στην Α1. Το ανταγωνιστικό Λαύριο θα επιδιώξει να κάνει ακόμα μία σπουδαία νίκη και να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Λαγκαδά, 17:00)

Χωρίς άγχος αγωνίζεται ο Ερμή, αφού ο στόχος της παραμονής επετεύχθη.  Παρόλα αυτά στον Λαγκαδά θα παλέψουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών (Γκόνος, Ιωακειμίδης, Γεωργίτσης) για τη νίκη και να βρεθούν στην 8η θέση της βαθμολογίας. Ο Φιλαθλητικός όμως, δεν έχει περιθώρια για απώλειες, καθώς για να ανέβει θέλει το 3/3 (σ.σ. υστερεί στην ισοβαθμία με τα Τρίκαλα). Γι΄αυτό και πρέπει να κάνει την αρχή τον Λαγκαδά…

ΔΟΞΑ ΛΕΚΑΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00)

Η Δόξα αν και έχει… αφήσει την κατηγορία θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά.  Ετσι, κόντρα στην ΚΑΠ θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη. Η Αγία Παρασκευή όμως, δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που μαρτυρούν και οι τέσσερις σερί νίκες.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΟΦΗ (Ν. Ιωνίας, 17:00)

Σχεδόν αδύνατή μοιάζει η παραμονή για τη Νίκη καθώς, εκτός από τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ θέλει και τις άλλες δύο και παράλληλα ζητά το 0-3 του Αρκαδικού ή του ΟΦΗ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως οι βολιώτες δεν θα παλέψουν για τους δύο βαθμούς, αφού δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα όπλα. Οι κρητικοί όμως, οι οποίοι έρχονται χωρίς τον Καραδολάμη, θέλουν να «καθαρίσουν » την παραμονή μια ώρα γρηγορότερα γι΄αυτό και πηγαίνουν στο Βόλο για το «διπλό».

Η “ταυτότητα” των αγωνιστικών για τους τρεις πρωτοπόρους

Φιλαθλητικός Ερμής Λ. (εκτός) Κόροιβος  Αμ.(εντός) Ν. Κηφισιά (εκτός)
Νέα Κηφισιά Παγκράτι (εντός) Λαύριο (εκτός) Φιλαθλητικός (εντός)
Τρίκαλα Ικαροι Σ. (εκτός) Ηράκλειο (εκτός) Παγκράτι (εντός)

*Ο Φιλαθλητικός υστερεί βαθμολογικά από τα Τρίκαλα (77-60 και 90-57).
*Τα Τρίκαλα υστερούν στη βαθμολογία από τη Νέα Κηφισιά (92-64 και 73-71).
*Η Νέα Κηφισιά στο πρώτο ματς είχε ηττηθεί από τον Φιλαθλητικό με 79-83.