Δ. Αγγελόπουλος: «Η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει και τους τρεις υποψηφίους να συμπορεύονται»

Η προτροπή του Δημήτρη Αγγελόπουλου προς τους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΕΟΚ είναι πολύ σημαντική: «Η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει και τους τρεις υποψηφίους να συμπορεύονται κι όχι να διαρρηγνύουν τα ιμάτια του ελληνικού μπάσκετ για λόγους προσωπικών φιλοδοξιών». Μία προτροπή που αν εισακουστεί από τους υποψηφίους, τότε δίχως αμφιβολία το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ θα πάρει και πάλι ανοδική πορεία κι αυτό είναι που θέλει να πετύχει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέσω της ανοικτής επιστολής του προς τους τρεις υποψηφίους, τους οποίους αναλύει με τη δική του ματιά και όπως τους έχει γνωρίσει ο ίδιος…

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος:

«Σε περίπου δέκα ημέρες έρχονται οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Η επόμενη ημέρα θεωρώ απαραίτητο ότι πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους να βαδίζουμε με τα ίδια κίνητρα προς την ίδια πορεία. Οι 3 υποψήφιοι που διεκδικούν τον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ έχουν τις περγαμηνές για να γράψουν ιστορία, όμως όταν θες να ηγηθείς πρέπει πρώτα να έχεις κάνει την αυτοκριτική σου για να μπορείς να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου.
🏀Ο Βαγγέλης ΛΙΟΛΙΟΣ είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας, έξυπνος, που αγαπάει το μπάσκετ κι έχει να επιδείξει ένα κατά πολλούς πολύ πετυχημένο μπασκετικό project (έχω τις αμφιβολίες μου), όπως είναι ο Προμηθέας. Έχει όλα τα φόντα για να γίνει ένας επιτυχημένος πρόεδρος, όμως για να τα καταφέρει θα πρέπει να βάλει το εγώ του κάτω από το μπάσκετ. Αυτό μπορεί να του φανεί επίπονο, όμως δεν γίνεται αλλιώς. Η Ομοσπονδία είναι ένα σύνολο ομάδων κι όχι ένας σύλλογος που εξαρτάται από εσένα.
🏀Ο Παναγιώτης ΦΑΣΟΥΛΑΣ είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα του μπάσκετ. Η πορεία κι η προσφορά του είναι ανεκτίμητη, ενώ είναι μία προσωπικότητα που χαίρει εκτίμησης κι εκτός συνόρων. Προσωπικά θεωρώ σημαντικό ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πρότερη εμπειρία στην πολιτική και γι’ αυτό έχει κάνει μία τόσο καλή επιλογή συμβούλων. Το μεγαλύτερο του πρόβλημα θεωρώ πως θα είναι να ενώσει και να χτίσει γέφυρες με τις υπόλοιπες παρατάξεις κι αν δεν έχει την πλειοψηφία των συμβούλων τότε θα δυσκολευτεί να χαράξει την πολιτική που θέλει.
🏀Ο Άγγελος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, οξυδερκής και ευφυής με αποδεδειγμένη αγάπη για το μπάσκετ. Για πολλά χρόνια προσφέρει στο άθλημα χωρίς να κυνηγάει την αυτοπροβολή του ή ευκαιριακά διαφημιστικά μονόστηλα. Οι ιδέες κι οι προτάσεις του χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα κι όραμα. Η πολιτική απειρία θα τον δυσκολέψει στο έργο του, όμως έχω πίστη ότι η αγάπη κι επιμονή του θα τον βγάλουν από τις κακοτοπιές αν είναι αυτός που κληθεί να διοικήσει του ελληνικό μπάσκετ.
⚠⚠⚠Αναμφίβολα η επόμενη ημέρα είναι σημαντικό να βρει και τους τρεις υποψηφίους να συμπορεύονται κι όχι να διαρρηγνύουν τα ιμάτια του ελληνικού μπάσκετ για λόγους προσωπικών φιλοδοξιών. Θεωρώ ότι αν οι τρεις συμπορευτούν, θα ακολουθήσουν οι σύμβουλοι τους και μαζί με τους ανεξάρτητους που θα εκλεγούν θα μπορούν να χαράξουν μία ελπιδοφόρα πορεία για το ελληνικό μπάσκετ‼».