Το ντέρμπι της Καβάλας ξεχωρίζει στη 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου όπου η έμπειρη Ελευθερούπολη θα αντιμετωπίσει τη νεοφώτιστη Αγ. Βαρβάρα με στόχο πέραν από τους δύο πολύτιμους βαθμούς και το γόητρο ενός τοπικού αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που αναμετρούνται οι δύο ομάδες σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής αν και έχουν μεγάλο παρελθόν από τις κόντρες τους στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πολλά να πούνε μεταξύ τους…

Να… τριτώσει το καλό (έχει δύο συνεχόμενες επιτυχίες σε συνολικά τρείς νίκες) που θα τη διατηρήσει στη δεύτερη θέση και…με το βλέμμα στην Ελευθερούπολη για το κάτι παραπάνω η ΧΑΝΘ αντιμετωπίζει τους πάντα επικίνδυνους Τιτάνες Δράμας ενώ τον νεοφώτιστο Μαρμαρά θα βρει απέναντι του ο Μακεδονικός.

Με το “διπλό” της προηγούμενης αγωνιστικής μετρίασε κάπως τις απώλειες του πρώτου εντός έδρας στραβοπατήματος αλλά για συνεχίσει την ανοδική πορεία του ο Μαντουλίδης χρειάζεται να κερδίσει και τη Κομοτηνή μέσα στην έδρα του.

Αντίθετα, η Μακάμπη χρειάζεται ένα σημαντικό διπλό για να… ισορροπήσει τη κατάσταση και καλείται να τη κατακτήσει μέσα στη «καυτή» έδρα του Ορφέα.

Ντέρμπι με…θέα τον Λευκό Πύργο έχουμε και αυτή την αγωνιστική με «μονομάχους» αυτή τη φορά την Αναγέννηση Φλόγας και τον Απόλλων Καλαμαριάς που μέχρι στιγμής βρίσκονται στα… βάθη της βαθμολογίας και δεν έχουν ακόμη πανηγυρίσει τη πρώτη τους φετινή νίκη. Πάντως σίγουρα μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης ένας εκ των δυο θα έχει πάρει μια σημαντική, αν και
όχι αρκετή μόνη της, τονωτική ανάσα…

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Ν. Μαρμαράς – Μακεδονικός (Σιθωνίας, 18:00)
Αναγέννηση Φλόγας – Απόλλων Καλαμαριάς (ΔΑΚ Πολύχνης, 18:00)
ΧΑΝΘ – Τιτάνες Δράμας  (ΧΑΝΘ, 18:00)
Ορφέας Ν. Σκοπού – Μακάμπη (Ν. Σκοπού Σερρών, 18:00)
Μαντουλίδης – Κομοτηνή (Μαντουλίδη, 18:00)
Αγ. Βαρβάρα – Ελευθερούπολη (ΔΑΚ Ποταμουδιών, 18:00)
ρεπό: Πευκοχώρι