ΕΚΑΣΚ: Το παιδικό πρωτάθλημα στο Ηράκλειο

Maxairianakis_Ego_Iraklio_Διαφήμιση για το Κρητικό μπάσκετ ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στο Εργοτέλη και το Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου (5/4). Ο λόγος για το δεύτερο κατά σειρά ματς που έδωσαν οι δυο ομάδες στο final 6 του πρωταθλήματος παίδων, το οποίο δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα ματς ανδρικού πρωταθλήματος. Εκτός από τον εντυπωσιακό ρυθμό και τις ζηλευτές φάσεις εντός παρκέ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του Λίντο. Γονείς, φίλοι, μπασκετάνθρωκοι και μη, έδωσαν το “παρών” για να στηρίξουν τα παιδιά τους και δημιούργησαν ατμόσφαιρα ζηλευτή ακόμα και για μεγάλες κατηγορίες.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα, νικητής; Οι φιλοξενούμενοι με 72-65, και προσεχώς πρωταθλητές Κρήτης και επίσημα(απομένουν ακόμα δυο ματς που και να τα χάσει η ομάδα του Πετράκη, παίρνει τον Παγκρήτιο τίτλο στις ισοβαθμίες). Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένες και από τα πρώτα κι ολας λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις τους για νίκη. Εν τέλει η αναμέτρηση κρίθηκε στα σημεία, με το ηράκλειο να πανηγυρίζει λόγο… ύψος. Οι παίκτες του Στέλιου Καρκανάκη δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον σέντερ των «μπλε», Πεδιαδιτάκη και εκείνος με τη σειρά του φόρτωσε 26 πόντους το καλάθι των γηπεδούχων.

Έτσι έπειτα από μια διετία ο τίτλος θα επιστρέψει στη Δ. Μποφόρ (εκεί βρίσκεται η φυσική έδρα του Ηρακλείου) και η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στα προκριματικά του Πανελλήνιου παίδων που θα διεξαχθεί στο Γήπεδο του Μετς (Α), στις 23-27/4.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ  65-72
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 32-32, 43-45, 65-72
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καρκανάκης Στ.): Χατζηδάκης, Γουμενάκης 14 (3), Δαβάκης, Νησωτάκης 4, Μανουσάκης, Καραβιώτης 2, Χασάπης 13 (1), Μπαρκάτσιας, Αθαναηλίδης 4, Μαχαιριανάκης 22 (4), Μανιαδής 6, Καθαράκης.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1 (Πετράκης Μιχ.): Καβάσαλης, Κίτσος 2, Παπαμαστοράκης 3, Καλαϊτζάκης Π. 14 (1), Στρατάκης, Πετράκης Τ, Καλομοίρης 9 (1), Αλεξόπουλος, Καλαϊτζάκης Γ. 13 (1), Μαρνελάκης 5, Πεδιαδιτάκης 26, Σηφάκης.