Η κατάληψη της 11ης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μόνο επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι το οποίο ανέφερε και ο Κώστας Μίσσας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Καναδά:

«Κατά τη γνώμη μου ένας κύκλος, ο οποίος ξεκίνησε το 2006, έκλεισε με το συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την κατάκτηση της ενδέκατης θέσης την οποία και θεωρώ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Πλέον ξεκινάει ένας νέος κύκλος που για να μπορέσει αυτή η ομάδα να συνεχίσει στις επιτυχίες ευελπιστούμε στην ενίσχυση με τη βοήθεια των Ντάγκλας και Μέρφι και οποιασδήποτε Ελληνίδας αθλήτριας βάλει ως προτεραιότητα το μπάσκετ και η αγωνιστική της βελτίωση είναι τέτοια που θα την κάνει να ενσωματωθεί στη ομάδα του νέου κύκλου. Με την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό της Λετονίας το 2009 και την ενδέκατη στο Παγκόσμιο έχουμε μπει πια σε ένα άλλο επίπεδο».

Με τη σειρά της η αρχηγός της εθνικής, Εβίνα Μάλτση ανάφερε: «Δεν το λέμε στα λόγια, αλλά είναι αλήθεια ότι θα μπορούσαμε καλύτερα. Το χθεσινό ματς με την Ιαπωνία το χάσαμε εμείς. Σίγουρα αποκομίσαμε εμπειρίες και το θετικό είναι ότι κλείσαμε τη διοργάνωση με νίκη. Ήταν σίγουρα μεγάλη μας τιμή μου δώσαμε το “παρών” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτι το οποίο άλλωστε το κερδίσαμε με το σπαθί μας».