Εκλεισε με Δήμου και Δαμιανό ο Αμύντας

Τις τελευταίες του προσθήκες πραγματοποίησε ο Αμύντας, καθώς με τις μεταγραφές των Νίκου Δήμου και Αγγελου Δαμιανού, ο σύλλογος έκλεισε το ρόστερ. 

Η ανακοίνωση:

 «Ο Αθλητικός Όμιλος Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τους Νίκο Δήμου και Άγγελο Δαμιανό. Ο δύο guard, o 22χρονος Νίκος και ο 19χρονος Άγγελος, θα ενισχύσουν το ανδρικό τμήμα στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Νίκος Δήμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου του 2000 και τα πρώτα του καλάθια τα έβαλε στις ακαδημίες triple crown, σε ηλικία 9 ετών. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο εφηβικό τμήμα της Βάρης και του Παναθηναϊκού. Σε ηλικία 18 ετών αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του Φιλαθλητικού για τρεις σεζόν (άνοδο με τον ΕΦΑΟΖ στη Β’ Εθνική), έπειτα στη ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας, έως την περασμένη σεζόν στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, από όπου ο 22χρονος point guard, με ύψος 189 εκατοστά μετακόμισε στην ομάδα του Υμηττού.

Ο Νίκος μας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr για τη νέα του ομάδα: “Ευχαριστώ το Σωματείο και τους ανθρώπους του Αμύντα που μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α2. Ο κοουτς Λιόγας με τον τρόπο που προπονεί βελτιώνει την ομάδα σε κάθε προπόνηση, αλλά και εμένα ατομικά και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βγάλουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είμαι ένα νέο μελος στην ομάδα αλλα αυτό που σίγουρα μπορώ να κάνω, είναι σε κάθε προπόνηση και αγώνα να δίνω το 100% μου. Στόχος μου είναι να ενταχθώ όσο πιο ομαλά γίνεται στην ομάδα και να συμβάλλω στη βελτίωσή της. Προσπαθούμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι μεμονωμένα και να προσθέτουμε κάθε φορά μία νίκη ώστε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά στο πρωτάθλημα γίνεται. Καλή σεζόν να έχουμε, με υγεία πάνω από όλα.

Άγγελος Δαμιανός

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 14 Μαΐου του 2004, ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Πανιωνίου, σε ηλικία 5 ετών, όπου και αγωνίστηκε στα τμήματα των υποδομών για επτά χρόνια. Από το 2016 αγωνίστηκε στα τμήματα της ομάδας του Παγκρατίου, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες σεζόν που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και ειδικότερα την περίοδο 2021-22 σε 20 συμμετοχές είχε μέσο όρο 3,5 αγωνιστικά λεπτά και 2,3 πόντους, με συνολικά 19 ριμπαουντ, 21 ασιστ και 7 κλεψίματα.

Ο Άγγελος μας ανέφερε για την αλλαγή στην μπασκετική καριέρα του: “Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας του Αμύντα. Όλοι δουλεύουμε σκληρά, δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε και σε συνδυασμό με το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και οι στόχοι της ομάδας θα επιτευχθούν. Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν χωρίς τραυματισμούς.

Καλώς ήρθατε Νίκο και Άγγελε στην ομάδα μας και σας ευχόμαστε να εκπληρώσετε τους στόχους σας κοντά μας!!».