Εκτός έδρας αποστολές για Πανιώνιο, Αμύντα

basketball_players_bgblΕπτά στροφές απέμειναν για το τέλος του πρωταθλήματος στο νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής και οι μάχες καλά κρατούν, τόσο για την απευθείας άνοδο στην Α2, όσο και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στον αγώνα μπαράζ. Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής το πρωτοπόρο Ηράκλειο θα υποδεχτεί τον Παπάγο με στόχο φυσικά την 8η σερί νίκη, καθώς και τη διατήρηση του αήττητου στα “Δύο Αοράκια” (11-0), ώστε να παραμείνει μόνο του στην κορυφή του νότιου ομίλου.

Όσον αφορά στις ομάδες που καταδιώκουν τους Κρητικούς, η μία από τις τρεις δεν θα αγωνιστεί αυτή την Κυριακή. Ο λόγος για τον Ιωνικό Νίκαιας, αφού η αναμέτρηση του με τον Κρόνο αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής του Θάνου Μπολάτογλου στο τουρνουά του Μανχάιμ με την Εθνική Εφήβων. Από εκεί και πέρα, επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή έχει ο Πανιώνιος, ο οποίος θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χολαργού προκειμένου να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Μακριά από το γήπεδο του θα προσπαθήσει να σημειώσει την 7η συνεχόμενη νίκη του και ο Αμύντας, ο οποίος θα δοκιμαστεί στη δύσκολη έδρα της Ενωσης Ιλίου, που “καίγεται” από τη μεριά της για το ροζ φύλλο αγώνα.

Τεράστιας σημασίας αγώνας θα διεξαχθεί στην Πάτρα. Εκεί θα αναμετρηθούν ο Εσπερος ΑΟΠΑ και ο Εργοτέλης, οι δύο ομάδες που κυνηγούν την Ενωση Ιλίου στη μάχη για την παραμονή, με τους Κρητικούς να μην υπολογίζουν τους Σκλήβα, Τσερκιτσόγλου. Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια, τις ελάχιστες ελπίδες σωτηρίες που τους έχουν απομείνει θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν η Νίκη Αμαρουσίου και ο Ικαρος Νέας Σμύρνης με αντίπαλους τον Φιλαθλητικό και το Κορωπί αντίστοιχα, ενώ πολύ μικρό είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στην Ελευσίνα, εκεί όπου ο Πανελευσινιακός θα υποδεχτεί τον Προμηθέα Χαλανδρίου, που έχει ήδη υποβιβαστεί μαθηματικά τη Γ΄ Εθνική.

Βορράς: Όλα τα βλέμματα στη μάχη για την 3η θέση

Στον Βορρά η κούρσα για την τρίτη θέση είναι αυτή που μοιάζει να συγκεντρώνει πάνω της το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αφού ο μεν Αίολος Αστακού έχει καπαρώσει την άνοδο, η δε ΑΕΛ μόνο με αυτοκτονία θα χάσει τη δεύτερη -και αύριο υποδέχεται την καταδικασμένη ΕΑΚ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, ξεκαθαρίζει σιγά σιγά και η κατάσταση στη ζώνη του υποβιβασμού, εκεί όπου μόνο η Ευκαρπία έχει πια σοβαρές ελπίδες παραμονής. Ακόμα και αυτή πάντως βρίσκεται σε δυσχερή βαθμολογική θέση και ενδεχομένως να γίνει ακόμα δυσχερέστερη αυτή την Κυριακή, από τη στιγμή που υποδέχεται στις 14:30 τον αήττητο Αίολο.

Μία αναμέτρηση λοιπόν που έχει φόντο την τρίτη θέση κλέβει την παράσταση αυτή την Κυριακή. Θα διεξαχθεί στον Λαγκαδά, εκεί όπου ο Ερμής θα υποδεχτεί το φορμαρισμένο Αγρίνιο, με τους μεν γηπεδούχους να θέλουν να σκαρφαλώσουν στην 3η θέση (εκμεταλλευόμενοι και το ρεπό του ΓΣ Λάρισας), τους δε φιλοξενούμενους να μπουν δυναμικά κι αυτοί στο “χορό”, μπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη βαθμολογία. Την ίδια ώρα η Καστοριά θα προσπαθήσει να σημειώσει την 5η σερί εντός έδρας νίκη του απέναντι στους ουραγούς Τιτάνες Παλαμά, ενώ πολύ πιο δύσκολο έργο θα έχει στην Αρναία το Αργος Ορεστικό, κι ας προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες ο Πολύγυρος.

Αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία θα βρεθεί ο νικητής της αναμέτρησης Ανατόλια-Πιερικό Αρχέλαος (ειδικά αν αυτός είναι ο δεύτερος), ενώ στον άλλον αγώνα της 24ης αγωνιστικής, ο Ιωνικός Ιωνίας θα προσπαθήσει να σπάσει ένα σερί τεσσάρων ηττών απέναντι στο Στρατώνι.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

2ο ΓΕΛ Αμαρ. 17.00 Νίκη Αμαρ.-Φιλαθλητικός Σιώκας-Αργυρούδης
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Παπάγος Σιμητόπουλος-Τζίμα
Ν. Σμύρνης 17.00 Ίκαρος Ν. Σμ.-Κορωπί Μπούκας-Καλαϊτζάκης
Β’ Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Προμηθέας Τσάτσης-Φασόλης
Π. Αλεξιώτισσας 14.00 Έσπερος ΑΟΠΑ-Εργοτέλης Ζακεστίδης-Μηλαπίδης
“Αντ. Τρίτσης” 17.00 Χολαργός-Πανιώνιος Αποστολίδης-Χρηστίδης Π.
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ένωση Ιλίου-Αμύντας Τσαρούχα-Διμπινούδης

Η αναμέτρηση Κρόνος-Ιωνικός Νίκαιας αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου

Βόρειος όμιλος

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Πιερικός Αρχέλαος Πιτσίλκας Β.-Ξέρας
Ευκαρπίας 14.30 Ευκαρπία-Αίολος Αστακού Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-Αγρίνιο Παπαγερίδης-Ντούρας
ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕΛ-ΕΑΚ Θεσσαλονίκης Τσιαπλής-Παπανικολάου
Καστοριά 17.00 Καστοριά-Τιτάνες Παλαμά Τζιβελεκίδου-Σιταρίδης
Αρναίας 17.00 Πολύγυρος-Άργος Ορεστικό Τσιρτσιμάλης-Δαμίγος
Ιωνίας Διαβατών 17.00 Ιωνικός Ιωνίας-Στρατώνι Παπαδόπουλος Θ.-Κατωτικίδης