Ελευθεριάδης: «Ξεχωριστή τιμή να βραβεύεσαι»

Η άνοδος στη Γ’ Εθνική με τον Ολυμπιονίκη ως πρωταθλητής της Α’ ΕΣΚΑΗ ήταν σημαντικό επίτευγμα για τον Γιάννη Ελευθεριάδη, ο οποίος το καλοκαίρι άλλαξε ομάδα πηγαίνοντας στη Β’ εθνική και τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο 45χρονος τεχνικός βραβεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης στη κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους στόχους που βάζει το 2012.

Αναλυτικά:

Για την βράβευση του:

«Είναι ξεχωριστή τιμή να βραβεύεσαι σε μία βραδιά που είναι προς τιμήν του Φαίδωνα Ματθαίου και παρίστανται τόσες σημαντικές προσωπικότητες του μπάσκετ. Είναι ξεχωριστή η τιμή να σε βραβεύει και ένας συνάδελφος. Ευχαριστώ όσους προπονητές βρέθηκαν κοντά μου και με βοήθησαν να δω με άλλο μάτι όχι μόνο το μπάσκετ αλλά με έκαναν να γνωρίσω αξίες της ζωής. Ήμουν τυχερός γιατί εξαιτίας της εθνικής ομάδας είχα τη τύχη να βρεθώ κοντά σε σπουδαίες προσωπικότητες και προπονητές όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Κώστας Πετρόπουλος, ο Μάκης Δενδρινό και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Όλοι τους έχουν εργαστεί πολλές ώρες πάνω στο άθλημα και το γεγονός ότι βρέθηκα κοντά τους με έβγαλε κερδισμένο. Ευχαριστώ όλο το κόσμο που έχει ασχοληθεί με το μπάσκετ και όλους αυτούς που τους είχαμε σαν πρότυπα και μας οδήγησαν με τον τρόπο τους να αγαπήσουμε αυτό το άθλημα».

Το 2011 τον βρήκε πρωταθλητή. Τις ευχές που κάνει για την καριέρα του το 2012:

«Το πρώτο που εύχομαι είναι να ηρεμήσει λίγο το μυαλό όλων των ανθρώπων. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτός ο οικονομικός κατήφορος. Από εκεί και πέρα αγωνιστικά όπως γνωρίζετε έχω αλλάξει ομάδα είμαι στον Κόροιβο από το καλοκαίρι. Πλέον βρίσκομαι σε μία κατηγορία πιο μεγάλη όπως είναι αυτή της Β’ εθνικής. Αυτή τη στιγμή ήμαστε μέσα στους στόχους μας, καθώς έχουμε σώσει την ομάδα που ήταν η αρχική μας επιδίωξη. Ότι κι αν έρθει από εδώ και πέρα καλοδεχούμενο είναι. Υγεία να έχουμε στο σώμα και το μυαλό μας κι όλα θα πάνε καλά».

Who is who

Ο Γιάννης Ελευθεριάδης γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1967 στην Πάτρα και αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία της Πρίστινα με ειδικότητα στο μπάσκετ. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Πατρέα (1993-99), ενώ ακολούθησαν Έσπερος Πάτρας, Ολυμπιάδα Πάτρας, Παναχαϊκή και Ολυμπιονίκης. Εκτός από συλλογικό επίπεδο η προσφορά του είναι μεγάλη και στις εθνικές ομάδες. Αρχικά ήταν στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, ενώ στη συνέχεια ήταν άμεσος συνεργάτης στις ομάδες των Κορασίδων, Παίδων και Ανδρών. Στην Παίδων μάλιστα το 2005 ήταν πρώτος προπονητής.