«Ενα αυτοδύναμο πρότυπο αθλητικό σωματείο»

Η κοπή της πίτας του Εσπέρου ΑΟΠΑ δεν συνοδεύτηκε και με νίκη στον απογευματινό αγώνα με τη Χαλκίδα που επακολούθησε. Κάθε άλλο παρά αυτό συνέβη, αφού η εντός έδρας ήττα από τη Χαλκίδα φέρνει πάλι σε δυσχερή θέση την ομάδα του Μάκη Γιατρά… Το μεσημέρι, πάντως, ο Εσπερος ΑΟΠΑ και ο θυγατρικός Σπόρτιγκ Πάτρας έκοψαν σε εορταστικό κλίμα την πίτα τους στο κατάμεστο κλειστό «Παναγιά Αλεξιώτισσα», κληρώνοντας πέντε φλουριά, τα οποία κέρδισαν πέντε νεαροί αθλητές του συλλόγου.

Βραβεύτηκαν οι μαθητές του Συλλόγου που διακρίθηκαν στο σχολείο τους και στα παρκέ και αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ την περυσινή σεζόν. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι μαθητές Θόδωρος Στάικος (Παμπαίδων Β’), Κώστας Τεπετές (Παμπαίδων Α΄), Νίκος Τεπετές (Παίδων), Γρηγόρης Παπαγεωργίου (Εφήβων), και οι μαθήτριες Ιωάννα Πουλίδα (Κορασίδων), Ευθυμία Νάτσκου (Νεανίδων) και για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι Ισαβέλα Φραγκάκη (Ιατρική Πατρών), Νίκος Κουτσούκος (Χημικών Μηχανικών Πάτρας), Βίκυ Λαγοπάτη (ΣΤΥΑ), Δημήτρης Σταυράκης (ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας), Θανάσης Τσούρας (ΤΕΙ Λογιστικής), Ευγενία Παπανδριοπούλου (ΤΕΙ Τηλ/κων Συστημάτων και Δικτύων).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Μαρλαφέκας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τo όραμα της Διοίκησης αυτής είναι ο Έσπερος ΑΟΠΑ να γίνει τα επόμενα χρόνια ένα οικονομικά αυτοδύναμο Πρότυπο Αθλητικό Σωματείο, το οποίο θα προάγει τα αθλητικά ιδεώδη, θα αναπτύσσει κοινωνικό ρόλο και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αυτής της πόλης».

Ο πρόεδρος του Εσπέρου χαρακτήρισε το 2012 «την πιο επιτυχημένη και σημαντική χρονιά στην ιστορία του Συλλόγου μας. Στο αγωνιστικό μέρος, η Ανδρική μας ομάδα την αγωνιστική σεζόν 2011-2012 τερμάτισε στην 1η θέση του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας και κέρδισε πανάξια την άνοδο της (για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου) στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Η ομάδα μας είναι η μοναδική στην κατηγορία, η οποία έχει σταθερό κορμό από πατρινούς αθλητές εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου και με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 23 έτη».

Ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε επίσης στις ακαδημίες του συλλόγου («η δύναμή μας ξεπερνά τα 300 παιδιά και στο τέλος του έτους φτάσαμε σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών & αγωνιστικά να ξεπεράσουμε τους 400 αθλητές και αθλήτριες») και στις αθλητικές υποδομές του Εσπέρου, αλλά και στο τουρνουά 3 on 3 που διοργανώνει κάθε χρόνο, ενώ στάθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων της ανδρικής ομάδας την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 να κατατεθούν υπέρ των ιδρυμάτων του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και της ΜΕΡΙΜΝΑΣ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εσπέρου ευχαρίστησε τους χορηγούς (την εταιρεία DATUM Επιχειρηματικές Λύσεις ΕΠΕ, την εταιρεία διανομών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΖΕΛΗΣ Ο.Ε.) και πρωτίστως την εταιρεία ΛΟΥΞ-ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ & τα αδέρφια του για τη στήριξη, καθώς και όλους τους γιατρούς του σωματείου. Εν κατακλείδι, υπογράμμισε πως… «όλοι εκείνοι που στηρίζουν με θυσίες και πράξεις το σύλλογό μας, ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν κοιτούν τα πράγματα να γίνονται, δεν γκρινιάζουν για όσα γίνονται, απλά κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο: Κάνουν τα πράγματα να γίνονται»…