Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο

Ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει το μεσημέρι της Παρασκευής (11/11), έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθήκοντα πρωθυπουργού της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ακαδημαϊκό, οικονομολόγο και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την τετράωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν ταχύτερα και με μικρότερο κόστος αν υπάρξει ενότητα και συνεννόηση.
Όλο το ανακοινωθέν:
Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός του ΛΑ.ΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.
Στην σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο των αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στην σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011.
Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νεας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στην σύσκεψη έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο.
Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 14.00.
Ο κ. Παπαδήμος έφτασε στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 12.08. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης.

“Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας”, του είπε ο κ.Παπούλιας με το που μπήκε στο γραφείο.
Ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια και πήγε στην Ηρώδου Αττικού κι όπως δήλωσε μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων αποδέχθηκε την πρωθυπουργία χωρίς όρους. Όλοι συναντήθηκαν εκεί χωρίς πρακτικογράφους προφανώς για να συζητήσουν κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμα.

“Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας”, του είπε ο κ.Παπούλιας με το που μπήκε στο γραφείο.Ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια και πήγε στην Ηρώδου Αττικού κι όπως δήλωσε μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων αποδέχθηκε την πρωθυπουργία χωρίς όρους. Όλοι συναντήθηκαν εκεί χωρίς πρακτικογράφους προφανώς για να συζητήσουν κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμα.