Εντυπωσιακό “παρών” κατά του καρκίνου στο Ιλιον

Το κλειστό γήπεδο στο Ιλιον γέμισε με κόσμο για δύο λόγους. Πρώτον για να δουν ένα δυνατό φιλικό μεταξύ του Περιστερίου και του Ικαρου Καλλιθέας και δεύτερον και πιο σημαντικό για να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθώς τα έσοδα του αγώνα πήγαν εκεί…

Το τζάμπολ της αναμέτρησης έκανε ο  ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, Ευάγγελος Αυγουλάς, ο οποίος μάλιστα καλωσόρισε τον κόσμο ευχαριστώντας τον για την παρουσία του, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των δύο ομάδων.

Στο ημίχρονο βραβεύθηκαν με τιμητικά μετάλλια όλοι οι συμμετέχοντες,. Ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος τίμησε τους τρεις διαιτητές του αγώνα και τον Αρη Λυκογιάννη, ο οποίος υπήρξε προπονητής της Ενωσης Ιλιού για πέντε χρόνια.

Αναφορά έγινε και στον Υπεύθυνο των Ακαδημιών της Ενωσης, Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος συνέβαλε για τη διοργάνωση του αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ικαρος επικράτησε το Περιστερίου με 77-72 σε ένα ματς όπου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους.  Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκε πιο δυναμικά παίρνοντας από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα (7-1 στο 6′), ο Ικαρος δεν μπορούσε να βρει στόχο και η διαφορά πήρε την ανιούσα (24-11 στο 10′). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Περιστέρι έμεινε 4.30” χωρίς καλάθι,  η ομάδα της Καλλιθέας έκανε επιμέρους σκορ 14-2 με αποτέλεσμα να πλησιάσει στον πόντο (26-25), ενώ το ματς δεν άργησε να έρθει στα ίσια (31-31). Από εκείνο το σημείο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ.   Το Περιστέρι έβγαινε στον αιφνιδιασμό (είχε πρόβλημα στο “5”), ενώ ο Ικαρος έπαιζε κοντά στο καλάθι.  Αποτέλεσμα ήταν να βγουν μερικές ωραίες φάσης με εντυπωσιακότερη το καλάθι του Τζούλιαν Σένσλει από τη μία ρακέτα στην εκπνοή της τρίτης περιόδου. Στο τέλος οι «πρίγκιπες» προσπάθησαν να πιέσουν και αν απειλήσουν με τον Ρούμπι και τον Γιαννόπουλο, αλλά ο Ικαρος είχε εξασφαλίσει τη διαφορά που χρειαζόταν (66-75 στο 38′) για να πάρει τη νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-11, 34-34, 55-61, 72-77
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Ψαρόπουλος, Παπαντωνίου, Μανωλόπουλος 2, Πούλκο 3 (1), Γιαννόπουλος 16 (3), Σκοτ 10, Πέτρουλας 15, Ρόμπι 13, Μότσνικ 11 (1).
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛ (Λυκογιάννης): Αγαδάκος 1, Τσιάρας 4, Πολυτάρχου 6 (1), Καράμπουλας 16, Κουμπούρας 10 (2), Μπέινς 16, Λιούμπιτσιτς 12, Κινγκ, Σένσλι 9 (1), Παπαργυρόπουλος 2.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα τόσο για το σκοπό της εκδήλωσης όσο και για την εμφάνιση της ομάδα του: «Ηταν μια όμορφη στιγμή που γίνεται για έναν κοινωνικό σκοπό. Ηταν χαρά μας που συμμετείχαμε. Οσον αφορά το παιχνίδι είχαμε μερικά καλά διαστήματα και κάποια άλλα που χρειάζονται δουλειά.  Ο Ζίμιτς ήταν άρρωστος., ενώ είχαμε πρόβλημα στο “5”. Αλλά όπως και να έχει έτσι θα είναι και στο πρωτάθλημα  και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό». Στη συνέχεια ο κόουτς του Περιστερίου σχολίασε το τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος μάλιστα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής: «Οι ομάδες χτίζουν τη νοοτροπία και φιλοσοφία τους και ατή πρέπει να ακολουθούν οι παίκτες. Οι νέοι παίκτες πρέπει να δουλέψουν για να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής. Εμείς έχουν εννέα παιδιά κάτω των 22 ετών και δουλεύουμε. Σήμερα πήρε χρόνο ο Σωκράτης, οποίος έκανε κάποια λάθη. Πρέπει να υπάρχει μία “τιμωρία” ώστε να υπάρχει και παραδειγμτισμός».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσιάρας ανέφερε: « Ηταν ένα δυνατό φιλικό προετοιμασίας, ενώ παράλληλα ήρθαμε να τιμήσουμε το σκοπό για τον οποίο έγινε το ματς. Ηταν μια ευχάριστη πρωτοβουλία. Οσον αφορά την ομάδα, ακόμα βρισκόμαστε στην προετοιμασία, πρέπει αν συνεχίσουμε τη δουλειά για να είμαστε ανταγωνιστικοί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος».