Επιστολή Λάζαρου στον ΠΣΑΚ

Σε λίγες ώρες οι καλαθοσφαιριστές καλούνται να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΚ. Με αφορμή την κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου, Λάζαρος Παπαδόπουλος απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

Η επιστολή:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι αύριο έχουμε εκλογές στο Σύνδεσμο μας. Εκλογές που πραγματοποιούνται πρόωρα μετά την παραίτηση μου, την οποία αναγκάστηκα να υποβάλλω για λόγους δεοντολογίας μετά από τις κατηγορίες που δέχθηκα από άτομα του Προεδρείου.

Κατηγορίες που έγιναν είτε επειδή δέχθηκαν κάποιες πιέσεις, είτε επειδή με αυτό τον τρόπο δικαιολογούσαν τη δική τους στάση στον αγώνα που κάναμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ. Τα γεγονότα της περιόδου των απεργιακών κινητοποιήσεων τα θεωρώ ως γεγονότα που επηρέασαν θετικά τον Σύνδεσμο μας διότι για πρώτη φορά η απεργία είχε την αγνή έννοια. Δηλαδή επιχειρούσε να βοηθήσει τους συναθλητές μας που δεν είχαν τη δύναμη να παλέψουν μόνοι τους. Μία απεργία που είχε ως στόχο όχι να υπερασπιστεί τα ατομικά συμφέροντα του καθενός, αλλά ν΄ αλλάξει τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και τον αθλητισμό μας.

Στην προσπάθεια αυτή πετύχαμε πολλά πράγματα με κυριότερο ότι αναδείξαμε τα προβλήματα, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις, οι οποίες τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, μας δείχνουν πόσο αναγκαίες και απαραίτητες είναι. Σε αυτή την προσπάθεια δημιουργήθηκαν μέτωπα που για πρώτη φορά ξεχώρισαν και έδειξαν ποιοι ενδιαφέρονται για τους συναθλητές και το σύνολο και ποιοι κοιτάνε τον εαυτό τους και το προσωπικό τους συμφέρον. Είδαμε ποιοι πραγματικά θέλουν νέες, ριζοσπαστικές και προοδευτικές αλλαγές στη δομή του ελληνικού μπάσκετ και ποιοι απλά θέλουν το μπάσκετ να υπάρχει ώστε να υπάρχουν και αυτοί! Ο αγώνας δεν σταματά εδώ, αυτά τα γεγονότα πρέπει να μας πεισμώσουν περισσότερο. Αύριο θα εκλεχθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΚ και είμαι σίγουρος πως η δική σας επιλογή θα είναι αρκετά ώριμη ώστε να επιλέξετε τους ανθρώπους που θα είναι έτοιμοι  και αποφασισμένοι να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν με μοναδικό γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ».